Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Tři Kanárské ostrovy 
  • „Saharská“ pevnina, „karibské“ moře, španělská pohoda
  • Stavby známého architekta Cesara Manriqueho
  • Příjemné procházky, odpočinek i zajímavé památky
  • Snídaně v ceně zájezdu

Vnímat toto sympatické atlantické souostroví, které je součástí Španělska, jen jako plážovou destinaci by bylo velkou chybou. Koupání je zde samozřejmě také příjemné téměř v jakoukoli roční dobu, ale aktivnějším cestovatelům nabízejí "Kanáry“ jako hlavní lákadlo především krásnou romantickou přírodu, velmi pestrou a často překvapivě opuštěnou.

Navštívené ostrovy leží nejblíže Africe a evokuje ji i jejich polopouštní charakter, efektně kontrastující s tyrkysově zbarveným mořem, které je obklopuje. Jejich vulkanický kopcovitý reliéf nedosahuje velkých nadmořských výšek, nicméně jen Lanzarote zdobí na 300 sopečných kuželů. Vystupují z často až měsíční krajiny, místy ozeleněné palmovými oázami v zaříznutých údolích. Celý ostrov je biosférickou rezervací. Fuerteventura má ještě o něco divočejší přírodu s pestře zbarvenými hřebeny hor. Pro své skvělé pláže je nazývána "Karibikem" východního Atlantiku. Rozsáhlé písečné duny na severu ostrova nás naopak přenesou do nitra Sahary. Při pobřeží obou ostrovů si vychutnáme také příjemnou atmosféru původních rybářských městeček a ve vnitrozemí narazíme na rázovité vesničky s osobitou architekturou. Na závěr našeho poznávání zavítáme ochutnat ještě něco z ostrova Gran Canaria. Procházkami a odpočinkem v hlavním městě Las Palmas zakončíme naše putování.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. den

Letecky Praha - Lanzarote.

2. - 4. den

Lanzarote - 3denní program po celém ostrově: vyhlídkový okruh v NP Timanfaya, jihozápadní vulkanické pobřeží a černá pláž, saliny, výlet z vesničky Fermes či Haría (pěší - asi 2-3 h), pohoří Risco de Famara (pěší - 3 h), vulkán Corona (pěší - 2 h), řada originálních vyhlídek a jeskyní dotvořených architektem Césarem Manriquem, bývalé hlavní město Tequise, pevnost Santa Barbara a vycházka kolem kráteru (pěší - 4 h), koupání na pláži La Famara a řadě dalších; výhled na zelené jezírko El Golfo.

5. den

Playa Blanca – plavba trajektem na Fuerteventuru do Corralejo, rozsáhlé písečné duny na severovýchodním pobřeží, kanárské středisko u Atlantického oceánu Caleta de Fuste s hezkou písečnou pláží.

6. den

Los Molinos – opuštěné západní pobřeží s krásnou pláží a výbornou restaurací; pěší výlet do soutěsky (2–3 h); Betancuria, historická vesnice v příjemné zeleni, pobřežní vesnička Ajuy a přímořské jeskyně (pěší - 1 h), větrné mlýny kolem Antiguy.

7. den

Poloostrov Jandía – pohodový trek přes Gran Valle na nádhernou pláž Cofete (cca 8 km – 2 h); pro zájemce možnost výstupu soutěskou Barranco de Vinamar na nejvyšší vrchol rozeklaného pohoří Pico de la Zarza (807 m, nejnáročnější túra – asi 5 h), pro ostatní delší plážování; výlet k majáku Faro de la Entellada s krásnými výhledy.

8. den

Fuerteventura – závěrečné nákupu y odpočinek; večerní odjezd lodí na ostrov Gran Canaria.

9. den

Teror – jedno z nejkrásnějších a údajně nejstarších obydlených městeček na Kanárských ostrovech a poutní místo, kde se údajně zjevila Madona; malebné město Arucas; pokračování vnitrozemím k vyhlídce Cruz de Tejeda; výstup (cca 1 h) ke skalnímu útvaru Roque Nuble, písečné duny v Maspalomas; dle času návštěva Kolumbova domu v Las Palmas.

10. den

Letecky do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Lanzarote / Gran Canaria–Praha ve výši 9000 Kč
  • doprava pronajatými mikrobusy
  • 2x trajekt
  • 9x ubytování v apartmánech či hotelích **/*** se snídaní
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

NP Timanfaya – cca 9 EUR, Muzeum Santa Barbara – cca 3 EUR, vyhlídka Mirador del Río – cca 5 EUR, vstup do jeskyní – cca 8 EUR, kaktusová zahrada – cca 6 EUR, Muzeum San Bartolome – cca 3 EUR, Kolumbův dům – cca 4 EUR.

Poznámka:

Termín zájezdu se může měnit, a to v závislosti na dostupných letových řádech.

Upozornění:

Na tento zájezd nelze uplatnit systém slev.

Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

7–8 účastníků

Ubytování:

Ubytování bude 4x na ostrově Lanzarote, 3x na ostrově Fuerteventura a 2x na ostrově Gran Canaria v apartmánech nebo hotelích s vlastním příslušenstvím.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů