Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Subtropický ráj v Atlantiku s bujně zelenou vegetací
  • Vulkány, smaragdová jezera, efektní přímořské útesy
  • Angra do Heroísmo  – historická perla Azor
  • Nejkrásnější pěší trasy obou ostrovů

Azory jsou malebné portugalské souostroví vulkanické původu, ležící daleko v Atlantickém oceánu, což jim přisoudilo významnou historickou roli při plavbách mezi Evropou a Amerikou. Jejich klima je silně ovlivněno oceánem a Golfským proudem. Přívětivé teploty s dostatkem srážek a úrodné sopečné půdy zde vytvářejí ideální podmínky pro bujnou zeleň v čele s všudypřítomnými hortenziemi, která hojně zdobí zdejší přírodní krásy. Navštívíme dva nejatraktivnější ostrovy, které nám nabídnou historická města, rybářské vesničky a jejich přívětivé obyvatele se zajímavou kulturou. A zároveň na obou absolvujeme ty nejkrásnější pěší výlety a túry, které nás provedou malebnou i dramatickou přírodu se sopečnými krátery, jezery, termálními prameny, přímořskými útesy i čistými plážemi.

Tento turistický program nabízíme paralelně s poznávacím zájezdem. Oba zájezdy budou částečně kooperovat – každý bude mít svého průvodce a mikrobus, ale lety i ubytování plánujeme shodné. Jeden mikrobus se bude věnovat převážně poznávacímu programu, druhý vás ve větší míře doveze k nejkrásnějším pěším túrám obou ostrovů, na nichž si ještě více užijete jejich jedinečnou přírodu.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. - 2. den

Letecky Praha – Lisabon; druhý den základní prohlídka centra města – krásné náměstí Praça do Comércio, maurská pevnost Castelo de São Jorge, křivolaké uličky maurské čtvrti Alfama, výtahem Santa Justa na vyhlídku a ruiny karmelitánského kláštěra Convento do Carmo aj. Večer přelet na Azory, na ostrov Terceira – ubytování na 3 noci v Praia da Vitória, historickém městečku s hezkou písečnou pláží.

3. den

Výstup na hranu kaldery Pico Alto v rezervaci Biscoito da Ferraría (okruh 9 km / převýšení 300 m); fumarolové pole Enxofre s vývěry sopečných plynů; mohutná vulkanická jeskyně Algar do Calvão; nejstarší a památkově nejcennější město Azor Angra do Heroísmo, efektní výhledy na historické centrum a přístav z hory Monte Brasil.

4. den

Výjezd na nejvyšší vrchol ostrova Santa Bárbara (1023 m) s "leteckým" výhledem na Terceiru i sousední ostrovy; výstup cedrovým lesem k jezírku Lagoinha v rezervaci Serreta (okruh 7 km / převýšení 450 m); malebné vesničky a vyhlídky západního a severního pobřeží ostrova; přímořské skalní koupaliště s krásnými jezírky a zátočinami na styku lávového proudu s mořem; krátká pobřežní túra nad útesy mysu Mistério (2 km).

5. den

Kolem poledne přelet na ostrov São Miguel; prohlídka historického centra hlavního města ostrova Ponta Delgada; ubytování na 5 nocí.

6. den

Západní část ostrova: procházka kolem jezer Empadadas; největší sopečná kaldera ostrova Sete Cidades o průměru 5 km s odlišně zbarveným Modrým a Zeleným jezerem – okružní túra podél okraje skalních stěn s monumentálními výhledy (12 km / převýšení 150 m, sestup 650 m), možnost koupele v jezeře, nejefektnější Královská vyhlídka oboustranně do kaldery i na oceán; vycházka nad útesy západního pobřeží z mysu Escavaldo ke koupací skalní zátoce s vývěrem termálních pramenů pod mysem Ferraría (3 km / sestup 250 m).

7. den

Vyhlídka Castelo Branco na oceán a jezero Furnas; vycházka kolem kráterového jezera Furnas (4 km) k velmi aktivnímu fumarolovému poli; nedaleké lázně Furnas – fakultativně jako skvělý oběd místní specialita kozído (bohatá směs mas, brambor a zeleniny, dušená přírodními sopečnými parami ve fumarolách u jezera), botanická zahrada Terra Nostra, mimořádná i esteticky, s koupáním v hořčičně zbarvené vodě termálního bazénu; nejkrásnější vyhlídka na jezero z vrcholu Pico do Ferro; tradiční čajová továrna Chá Gorreana a vycházka jedinými čajovými plantážemi Evropy (okruh 3 km / převýšení 200 m).

8. den

Dopoledne možnost fakultativních programů – pozorování velryb a delfínů či plavání s delfíny, pro ostatní případně možnost návštěvy malebného přístavního města Vila Franca do Campo. Odpoledne túra k civilizací nedotčenému kráterovému jezeru Fogo (12 km / převýšení 400 m); dle podmínek vykoupání v moři na jižním pobřeží.

9. den

Nejhornatější východní část ostrova s pohořím Serra da Tronqueira, jehož svahy strmě padají přímo k moři: přímořská túra (5 km / převýšení 250) s cílem v rybářské vesničce Ribeira Quente, túra kvodopádu Prego s možností vykoupání v jezírku pod vodopádem a do odlehlé horské osady Sanguinho (okruh 4 km / převýšení 250 m); efektní horské vyhlídky z východního pobřeží na Atlantik s krásnou parkovou úpravou; koupání v přímořském bazénu v romantickém skalním kotli pod mysem Lomba da Cruz.

10. den

Letecky Ponta Delgada – Praha.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Lisabon–Terceira–Sao Miguel–Praha ve výši 11 000 Kč
  • doprava pronajatými mikrobusy na Azorech
  • 8x hotel *** se snídaní na Azorech
  • 1x hotel ** se snídaní v Lisabonu
  • transfery hotel–letiště v Lisabonu
  • informační materiály.
Poznámka:

Program se může částečně upravovat či přesouvat dle posunu letových řádů a aktuálního počasí. Vzhledem k častým posunům letových řádů portugalské letecké společnosti, která je pro Azory jako jediná použitelná, může v krajním případě dojít i k zrušení programu v Lisabonu ve prospěch programu na Azorách.

Tento turistický zájezd jede paralelně s poznávacím zájezdem na Azory. Oba zájezdy budou mít svého průvodce a mikrobus, ale lety i ubytování plánujeme shodné a zájezdy budou částečně kooperovat. Jeden mikrobus se bude věnovat převážně poznávacímu programu, druhý ve velké míře nejkrásnějším pěším túrám obou ostrovů.

Upozornění:

Na tento zájezd nelze uplatnit systém slev.

Fakultativní služby:

bohatý oběd s gastronomickou specialitou kozído – asi 15 EUR; pozorování delfínů a velryb – asi 55 EUR; plavání s delfíny – asi 70 EUR.

Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

7–8 účastníků

Klima:

Na Azorech panuje vlhké subtropické klima s rychlými změnami počasí po celý rok, ale na okrajích hlavní letní sezony v květnu a v září, kdy ostrovy nejsou příliš přeplněné turisty, je ideální doba pro aktivní pobyt. Počasí bývá proměnlivé, v horách často i mlhavé s krátkými dešťovými přeháňkami a větrem. Průměrné teploty se pohybují v průměru mezi 18–22 °C, ale při slunci se rychle zvyšují na teplé letní počasí. Jarní termín vám nabídne nejrozkvetlejší období roku. Podzimní termín má zase výhodu podstatně příjemnější teploty vody ke koupání, což platí zejména o moři.

V ceně nezahrnuto – upřesnění:

Na místě budete případně hradit: botanická zahrada Parque Terra Nostra – 8 EUR, vulkanická jeskyně Algar do Carvão – 6 EUR, NP dos Caldeirões – 3 EUR, Lisabon (tramvaj, výtah) – 5 EUR.

Náročnost:

Pěší výlety a túry jsou specifikovány v podrobném programu a nejsou příliš dlouhé, ale na řadě z nich se místy vyskytují chodecky trochu náročnější úseky – některé kamenité, ale častěji blátivé a kluzké, zejména v případě deštivého počasí.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů