Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Moskevský Kreml a Rudé náměstí
  • Kazaň – perla Tatarstánu se středověkým kremlem
  • Krasnojarsk a skalní útvary nad Jenisejem
  • Irkutsk a nádherná příroda Bajkalu

Pokud nemáte dostatek času na kompletní zájezd po Transsibiřské magistrále až na Dálný východ, můžete zvolit zkrácenou variantu programu s individuálním návratem od Bajkalu a odletem z Irkutsku přes Moskvu zpět do Prahy. Takto urazíte vlakem po magistrále 5185 km a cesta bude rozložena na čtyři úseky se zastávkami na těch nejpozoruhodnějších místech. Celkem strávíme čtyři nebo pět nocí v lůžkovém či lehátkovém vlaku a prostřídáme je pěti nocemi v hotelech.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Letecky Praha – Moskva:prohlídka města – Kreml a Rudé náměstí, chrám Vasila Blaženého, obchodní dům GUM, chrám Krista Spasitele, nový park Zarjadje, pěší zóna starého Arbatu, moderní Nový Arbat, vyhlídka na Vrabčích horách, dle času i letní sídlo Kateřiny Veliké s přilehlým parkem Caricyno; druhý den večer odjezd nočním vlakem po Transsibiřské magistrále.

3. den

Kazaň: prohlídka starobylého centra na řece Volzekazaňský Kreml, ulice Baumana, katedrála sv. Petra a Pavla, fakultativně chrám Všech náboženství; večer odjezd nočním vlakem.

4.–5. den

Dopoledne přejezd přes Ural do Asie; Jekatěrinburg – náměstí Roku 1905, chrám Na krvi, vyhlídková plošina na vrcholu jednoho z moderních mrakodrapů, jezero v centru města, místo největšího pohřebiště československých legionářů na světě a jejich památník na Michailovském hřbitově; druhý den výlet k hraničnímu monumentu mezi Evropou a Asií a k místu pohřebiště carské rodiny Ganina Jama; večer odjezd na úsek magistrály, který je z těch našich druhý nejdelší (2 noci a den).

6. den

Přejezd západní Sibiří přes Omsk a Novosibirsk a přes mohutné řeky Irtyš a Ob.

7.–8. den

Krasnojarsk s atraktivní polohou na veletoku Jenisej a v předhůří Východního Sajanu. Výlet minibusem do přírodní rezervace Krasnojarské Stolby s unikátními skalními útvary s výhledy na Jenisej (většinu dne relaxace v přírodě a možnost pěší turistiky); druhý den odjezd vlakem k Bajkalu.

9. den

Irkutsk – tradiční metropole střední Sibiře na řece Angara – nábřeží, pravoslavné chrámy, dřevěné domy děkabristů, Znamenskij monastýr; nocleh v hotelu.

10. den

Přejezd minibusem k nedalekému jezeru Bajkal do letoviska Listvjankaokružní plavba lodí po jezeře, rybí trh se slavným bajkalským omulem, možnost vycházek borovými lesy po kopcovitém pobřeží, návštěva něrpinária (něrpa je endemický bajkalský tuleň) nebo zajímavého muzea Bajkalu; nocleh v typickém dřevěném penzionu.

11. den

Z Listvjanky přeplujeme lodí přes ústí řeky Angary do Port Bajkalu, odkud vyráží slavná krugobajkalka na vyhlídkovou jízdu s řadou zastávek s možností pěších procházek podél pobřeží Bajkalu – zastávka ve Sljuďance (prohlídka jediného mramorového nádraží na světě); rozloučení se zbytkem skupiny, která pokračuje absolvovat kompletní magistrálu; večer individuální návrat do Irkutsku a ubytování v hotelu.

12. den

Ranní transfer na letiště a letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Moskva / Irkutsk–Praha (vč. všech poplatků) v ceně 11 000 Kč, 5x hotel *** a 1x turistická ubytovna
  • 6x snídaně
  • 4x lehátkový vlak (4/5 nocí – v závoslosti na aktuálním jízdním řádu – podrobněji viz "Praktické"/Ubytování)
  • místní transfery minibusy aj.
  • 1x loď (okružní plavba po Bajkalu)
  • celodenní výlet krugobajkalkou
  • exkurze do NP Stolby
  • informační materiály
  • český průvodce.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

vstupné do památek a případná individuální doprava ve městech.

Poznámka:

Časový harmonogram může být upraven dle aktuálního jízdního řádu.

Upozornění:

Jde o zkrácenou variantu regulérních termínů zájezdu Transsibiřskou magistrálou až na Dálný východ. Průvodce a obvykle i většina klientů pokračuje až do Vladivostoku.

Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

10–15 účastníků

Klima:

Budeme se přesouvat postupně k východu v rozsahu zeměpisné šířky například Polska, takže počasí lze očekávat celkově obdobné jako u nás.

Ubytování:

Ubytování v hotelech *** a jedna noc v „turbáze“ v 2lůžkových pokojích, jednolůžkový pokoj v hotelech je na vyžádání za příplatek. WC a sprcha s teplou vodou budou většinou na pokoji, ale nelze to vždy zaručit.

Vlaky mají dvě kategorie vagonů. Kupejnyj vagon má uzavřená kupé pro 4 osoby se sklopnými lůžky dole a ve střední poloze, nejvyšší patro je určeno pro zavazadla. Plackartnyj vagon má obdobná lůžka, ale kupé nemají čelní stěnu do uličky a na protilehlé straně uličky jsou ještě 2 lůžka rovnoběžná se směrem jízdy. O každý vagon se pečlivě stará děžurnyj, který vydává čisté povlečení. Kupejnyj vagon nabízí více prostoru a soukromí, plackartnyj zase možnost užít si neformální družnou atmosféru a těsnější kontakt s domácími pasažéry. Všechny přejezdy absolvujeme v kupejnom vagonu.

Stravování:

Užijeme si stravování z bohatých místních zdrojů – samozřejmě také masové taštičky pelmeně, palačinky blinčiki, u Bajkalu a u velkých řek ryby, velký výběr z mnoha druhů piva atd. Ve vlacích je restaurační vagon a v každém vagonu kypjatok s vroucí vodou na samoobslužnou přípravu čaje, kávy, instantních polévek apod. Vše za ceny srovnatelné či nižší oproti českým.

Fotogalerie
Zajímavosti

Jako čtení do vlaku vám doporučujeme některou z knížek legionářské literatury, jež vás přenese do doby, kdy magistrálu v celé její délce ovládly na sklonku první světové války i po ní československé legie, odříznuté bolševickou revolucí, které tudy přes Vladivostok mířily k domovu asi nejdelší oklikou, jakou kdy světové dějiny vojenských přesunů zaznamenaly.

Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů