Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Plavba po řekách Jaú, Rio Negro a Rio Solimões
  • Fauna a flóra nedotčené přírody Amazonie
  • Poloostrov Anavilhanas, NP Jaú, jeskyně Madada
  • Loď s all inclusive službami a s výtečnou kuchyní

Zveme Vás na výpravy po řekách Rio Negro, Rio Jau a jejich nesčetných přítocích do vzdálených zákoutí Amazonie na palubě komfortních lodí s all-inclusive službami. Poplujeme do hlubokého vnitrozemí původního nedotčeného pralesa o rozloze více než 2000 km², kde na nás čeká křišťálově čistá voda, vzácní živočichové a rostliny, z nichž řadu z nich nenajdete nikde jinde na světě. 

Během plavby z výchozího přístavního města Manaus navštívíme poloostrov Anavilhanas a národní park Jaú, jenž je pod ochranou světového dědictví UNESCO. Zavítáme do odlehlých zákoutí s kouzelnými zátokami a ostrůvky, které prozkoumáme nejen na člunech a kanojích, ale i suchou nohou. Vypravíme se také nenáročným výletem do hloubi pralesa za krásami jeskyní Madada.

Cestou zažijeme obrovskou rozmanitost fauny a flóry s pestrobarevnými papoušky, volavkami a různými druhy opic pohlceni bujnou vegetací až 40 metrů vysokými stromy vlnovce pětimužného.

Zážitky z pohodlného "decku" – paluby lodi – při úsvitu či západu slunce, nebo získané na břehu u ohně z vyprávění prastarých příběhů místních etnických kmenů, které ještě mluví původními jazyky Tuiuka, Yanomami a Tukano, či těch, kteří se rozhodnou přespat přímo v kempu na úpatí deštného pralesa, jsou prostě nepopsatelné.

Plavba na ECO-komfortní výletní lodi s příjemnou posádkou, all-inclusive službami, výbornou kuchyní s místními rybími specialitami, dobrým vínem, osvěžujícími koktejly, ale především v magické síle Amazonie pro Vás bude jedinečným celoživotním zážitkem.

Zájezd nabízíme jako "zakázkový" – na objednání pro ucelenou skupinu.

Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Manaus: přílet do hlavního města Amazonie; první noc ubytování v hotelu.

3. den

Ráno nalodění; dopoledne výlet na kanojích po jezeřeJanauary za první ochutnávkou různých druhů amazonských papoušků, volavek a říčních delfínů; po obědě plavba k "Setkání vod" černé Rio Negro s Rio Solimões; výprava za Arapaimou velkou – největší sladkovodní rybou na světě; večeře a plavba k polostrovu Anavilhanas.

4. den

Úchvatný východ slunce naTupé Beach; dopoledne výlet s návštěvou místní komunity s lokálními zvyky a řemeslnými výrobky, kde stále mluví původními jazyky Tuiuka a Tukano; po obědě plavba po černé Rio Ariaú s obrovskými stromy a hustou říční vegetací; odpoledne plavba po jezeře Acajatuba s ikonickými růžovými delfíny do oblasti domorodců žijících v plovoucích domech; po večeři výprava na kanojích za kajmany a dalšími "nočními" živočichy.

5. den

Polostrov Anavilhanas: 1000 km² ostrovů řeky Rio Negro a dalších 2 600 km² říčního pralesa; výlet na kanojích nádhernou oblastí zátok, lagun a říčních pláží; odpoledne návštěva amazonského farmáře, který nám představí pěstování manioku a různého ovovce, které samozřejmě ochutnáme; dvouhodinový pěší výlet deštným pralesem za poznáním zdejší fascinující fauny a flóry; večer utábořenív kouzelném kempu nabřehu řeky, kde v pohodlné hamace strávíme noc.

6. den

Dopoledne nenáročný tříhodinový pěšívýlet primárním deštným pralesem do jeskyní Madada Caves – během cesty minikurz přežití v džungli s místním průvodcem; možnost koupání v Rio Negro; po obědě výprava na kanojích za domorodci, kteří stále mluví původními jazyky Yanomami a Tukano; po návratu na loď plavba k "Ospalé pláži" na Rio Jau, kde zakotvíme na noc.

7. den

Jaú National Park : návštěva stanice na ochranu přírody; plavba na kanojích po řece Jaú a Pauninis vodopády a po nesčetných přítocích řeky Rio Negro – oblast tropického pralesa Igapú, kde se nachází více jak 200 druhů živočichů na hektar; po návratu na loď plavba k domorodé komunitě Aturia, kde zakotvíme; po setmění výprava na kanojích za pozorováním kajmanů.

8. den

Návštěva vesnice Aturia s ukázkou tradičního života v Amazonii; "vodní" výlet na domorodých kanojích za pozorováním opic a dalších živočichů; oběd na lodi a plavba z NP Jaú .

9. den

Plavba do přístavu Novo Airão – procházka městem s ukázkou místních amazonských řemesel a uměníoběd na rozloučenou v plovoucí restauraci "Flor do Luar" v NP Anavilhanas; možnost posledního koupání v Rio Negro; plavba zpět do hlavnímo města Amazonie Manaus.

10.–11. den

Předcházející den noční odlet z Manaus přes Rio de Janeiro/Sao Paolo a dále přes USA zpět do Prahy, přílet do Prahy 11. den v odpoledních či večerních hodinách.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:

Vzhledem k zakázkovému charakteru akce bude cena zkalkulována dle velikosti skupiny a individuálních požadavků.

Poznámka:

Termín zájezdu je volitelný – doporučujeme období našeho léta.

Upozornění:

Pro dostupnost plavby v požadovaném termínu je třeba poptávat akci s velkým předstihem (min. 1/2 roku předem).

Pořadatel:
CK China Tours
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů