Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Silvestrovská noc na písečných dunách pod oblohou plnou hvězd
  • Bahla a další pevnosti z nepálených cihel 
  • Tradiční zavlažovací systém afládž
  • Offroadový výlet vozy 4x4 do pohoří Al Hadžar – vádí Ghul
  • Koupání v moři

Vychutnejte si příchod nového roku stranou silvestrovského šílení jen v malé skupince lidí, velbloudů a beduínů. Užijeme si romantiky absolutního ticha a hvězdné oblohy jako za dávných časů pouštních karavan uprostřed monumentálních písečných dun a stihneme poznat i pamětihodnosti Ománu. Ten je podmanivou směsicí žijících tradic a moderní arabské země. Cizinec se zde cítí jako vítaný host, kterému se nikdo nevnucuje, ale zároveň s ním každý rád prohodí pár slov. Příjemným překvapením pro návštěvníka je neuvěřitelná čistota a vzorná péče o kulturní památky i přírodní dědictví.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Letecky Praha – Maskat: Velká mešita sultána Kábúse (včetně interiérů); Fandža – městečko proslulé výrobou keramiky z nepálené hlíny; malebný palác Jabrin ze 17. stol. – bývalé centrum vzdělanosti; pevnost Bahla, jejíž původ sahá až do 5. stol. př.Kr. a je v současné době nově zrestaurována.

3. den

Offroadový výlet vozy 4x4 do malebného pohoří Al Hadžar – vyhlídka na ománský „Grand Canyon“ vádí Ghul a nejvyšší horu Ománu Džabal Šams (3009 m); procházka snad nejkrásnější horskou vesnicí postavenou z nepálené hlíny Misfat Al Abriyeen, kde domy jakoby vystupují ze skal (domy tzv. „jemenského typu“); vyhlídka při západu slunce na hliněnou vesnici Al Hamra; na všech zmiňovaných místech uvidíte zavlažovací systémy, tzv. afládž, jichž je v Ománu více než 3000 stále funkčních.

4. den

Offroadový výlet vozy 4x4 do vesnice Birkat al Mawz – ruiny starobylé vesnice; pohoří Džebel Achdar – procházka stejnojmennou vesnicí; Nizwa – bývalé hlavní město obklopené palmérií, od pobřeží chráněné mohutným pohořím Al Hadžar – interiéry pevnosti ze 17. stol.; starobylý súk (trh) dodnes nabízející různé komodity, včetně koření a datlí.

5. den

Tajemné hrobky Zukait; Vádí Bani Khalid – malebné horské údolí v pohoří Al Hadžar s průzračnými, sladkovodními bazénky (možnost koupání); poušť Wahiba Sands s vysokými písečnými dunami saharského typu – výlet terénními auty 4x4 vstříc západu slunce na dunách; silvestrovská noc na poušti – fakultativně projížďka na velbloudu.

6. den

Odjezd na pobřeží, noc u pláže – kempování.

7. den

Návrat do Maskatu: cestou město Súr – údajné rodiště námořníka Sindibáda; fakultativně manufaktura na výrobu tradičních plachetnic "dhau"; zajímavý Bimmah sinkhole (sifón); dojezd do Maskatu.

8. den

Dopoledne volno – relaxace, možnost koupání (městská pláž) či fakultativní návštěva nového národního muzea Ománu; odpoledne prohlídka Maskatu sultánův palác Al Alam, vyhlídka na portugalské pevnosti Merani a Jalali, exteriéry oceňovaného Royal Opera House postaveného ve stylu moderní ománské architektury, nové Národní muzeum; procházka po promenádě „Corniche“ až na nejstarší arabský trh, tzv. súk Muttrah, ve stejnojmenné čtvrti, jež vyniká původní architekturou včetně zachovalého a dosud obývaného šíitského okrsku Soor al Lawatia s odlišnou architekturou; pozdně večerní transfer na letiště.

9. den

Letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Maskat–Praha (vč. všech poplatků) ve výši 11 600 Kč
  • doprava minibusem a 4x4 terénními vozy
  • 5x hotel **/*** se snídaní
  • 2x nocleh v zapůjčeném stanu (klasická kupole – včetně karimatek)
  • 2x plná penze (v poušti a u moře)
  • informační materiály
  • průvodce CK a místní průvodci dle potřeby.
Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

12–18 účastníků

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů