Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Safari v NP Etosha a domorodý kmen Himbů
  • Twyfelfontein  – skalní rytiny 
  • White Lady Brandberg – monumentální skalní malby
  • Sossusvlei – nejvyšší písečné duny světa (až 340 m)

Milujete poušť ve všech jejích formách, fascinují vás prastaré skalní malby a rytiny, rádi pozorujete velké africké savce? Namibie znamená to pravé! Jako bonus zde poznáte i různé etnika, včetně kmene Himba.
Největší turistické lákadlo představuje samozřejmě NP Etosha, ve kterém nás čeká skvělé safari včetně pozorování zvířat u přírodních napajedel. Další specialitou Namibie jsou písečné duny pouště Namib na rozhraní pevniny a oceánu s nespoutaným Pobřežím koster. Ale dostatečně si vychutnáme i méně velkolepé, ale stejně příjemné kontakty s dnešní poklidnou realitou: atmosféru koloniálních městeček a také ochutnávky místní bohaté kuchyně a zejména výborného piva i vína, ale i ústřic.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Letecky Praha – Windhoek, hlavní město Namibie; dle aktuálního času příletu úvodní prohlídka Windhoeku; fakultativně gastronomická večeře s možností ochutnávky místních steakových specialit

3. den

Přejezd na jihozápad podél pouště Kalahari, přes hlavní město basterů Rehoboth až na okraj pouště Namib; fakultativně možnost kontaktu s ochočenými gepardy (kontaktní) a karakaly (nekontaktní).

4. den

NP Namib Naukluft – poušť rozprostírající se podél pobřeží Atlantiku v délce 1600 km, kterou řeka Kuiseb rozděluje na jižní písčitou a severní kamenitou / štěrkovou část; Sussusvlei – oblast monumentálních písečných dun saharského typu, vysokých mnohdy přes 300 metrů; Deadvlei – až surrealisticky působící pánev, kde se na bílém podkladu obklopeném oranžovými dunami vyjímají staleté uschlé akácie; v poušti uvidíme i několik pozoruhodných zvířat, např. přímorožce jihoafrického, jenž je dokonale přizpůsoben životu na poušti, pštrosy, šakaly čabrakové, surikaty atd.; procházka působivým kaňonem Sesriem.

5.–6. den

Swakopmund – malebné přímořské letovisko s německou koloniální architekturou a nezaměnitelnou atmosférou; prohlídka města; možnost mnoha fakultativních prohlídek: mořské akvárium, muzeum krystalů s největším krystalem na světě, zdařilé historicko-etnografické muzeumWalwis Bay – laguna s kolonií plameňáků; možnost mnoha fakultativních aktivit: výlet na katamaránu / lodi s pozorováním delfínů, velryb, tuleňů, pelikánů a ochutnávkou místních ústřic; výlet 4x4 na duny, vyjížďka na mořském kajaku apod..

7. den

Cape Cross – místo, kde Portugalci jako první Evropané přistáli na konci 15. století a jež je dnes proslavené největším shromaždištěm lachtanů jihoafrických v jižní části Afriky; monumentální žulový masiv Brandberg dominující okolním pláním s velmi cennými skalními malbami křováků v čele s tzv. "White Lady".

8. den

Twyfelfontein – místo s jednou z největších koncentrací skalních rytin v Africe z různých historických období; Oragn Pipes – čedičové sloupy; Petrified forest (zkamenělý les) – araukarity staré přes 280 milionů let; vzácná endemická rostlina Welwitschie podivná, kterou můžeme směle nazvat živoucí fosilií.

9. den

Kmen Himba – proslulý unikátním zdobením a barvením těla hlinkou a „neochotou“ přizpůsobit se civilizovanému světu, návštěva vesnice; fakultativně návštěva záchranné stanice gepardů.

10.–11. den

NP Etosha – jedno z nejlepších míst pro pozorování zvěře v Africe sloni, lvi, levharti, gepardi, buvoli, antilopy skákavé a travní, zebry, impaly, nosorožec dvourohý i několik jedinců nosorožce tuponosého, dik dik, antilopy koňské, pakoně atd.; budeme jezdit po parku, stavět u napajedel, která jsou skvělým místem k důkladnému pozorovaní zvěře – vždy dopoledne a odpoledne pozorování zvířat.

12. den

Hoba meteorit – největší kus železa přírodního původu na zemi; krokodýlí a pštrosí farma.

13. den

Trh Okahandja Mbangura s rukodělnými převážně dřevěnými výrobky, možnost nákupů sošek, masek, korálů apod.; Windhoek – prohlídka koloniální architektury z počátku 20. století: kostel Christuskirche, parlament usídlený v Titenpalastu, pevnost Alte Feste, Gathemannův komplex; gibeonské meteority, možnost návštěvy zajímavých muzeí. 

14.–15. den

Letecky zpět do Prahy. 

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce CK a místní řidič
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Windhoek–Praha ve výši 18 000 Kč
  • doprava dle velikosti skupiny – overlandem či minibusem
  • 12x hotel / lodž *** se snídaní
  • vstupné do NP a návštěva kmene Himba
  • informační materiály.
Upozornění:

Pro zajíštění namibijského víza budeme fyzicky potřebovat váš pas na cca 4 týdny!

Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

7–18 účastníků

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů