Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Všechna tři hlavní města jižního Kavkazu
  • Stále málo probádaný Ázerbájdžán
  • Vynikající gastronomie a gruzínská vína
  • Symboly Arménie – Ararat a Sevan

Poznejte s námi šíři kavkazské pohostinnosti v této komplexní verzi zájezdu do všech tří jihokavkazských republik. Čeká vás Arménie a Gruzie, země, jež jako první na světě přijaly křesťanství, a Ázerbájdžán, země s druhou nejpočetnější ší'itskou populací. Vše proběhne v  příjemném tempu bez náročných výšlapů s ubytováním v malebných malých hotelech, zažijete všechna tři hlavní města, přitom každé zcela jiné. Nenechte si ujít pestrou směs uchvacující přírody, starobylých historických památek z dob dávných civilizací, přívětivých lidí a vynikajícího jídla a vína!

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Baku; přílet do Ázerbájdžánu a druhý den prohlídka komplexu starého města se symbolem Baku – Panenskou věží, Širvanšáhův palác, promenáda po břehu Kaspického moře, mešita Džuma, zoroastrijský chrám ohně Atešgah.

3. den

Gobustán – pozoruhodné petroglyfy z doby kamenné; Šamachi – bývalé hlavní město s velkou mešitou a hrobky posledních chánů s krásným výhledem do okolí; Šeki – Chánův palác, vyhlášená chalva a karavansaraj.

4.–5. den

Přejezd do gruzínskéKachetie: prohlídka městečka Signagi, vinice v Alazanské dolině – nejlepší vinařské oblasti Gruzie, ukázka tradičního zpracování vína v Kvareli a samozřejmě jeho ochutnávka; nádherný klášter Alaverdi; večer příjezd do hlavního města Tbilisi.

6. den

Perla Kavkazu Tbilisi – procházka křivolakými uličkami starého města, bulvár Rustaveli, Náměstí svobody a prohlídka pevnosti Narikala.

7.–8. den

Přejezd na sever Gruzie horskou silnicí přes hlavní hřeben Kavkazu (Křížový průsmyk – 2370 m) do Kazbegi; cestou návštěva Mcchety – duchovního centra a bývalého hlavního města Gruzie s katedrálou Sveticchoveli a klášterem Džvari a starobylé pevnosti Ananuri; pěší výlet ke klášteru Cminda Sameba s vyhlídkou na dominantní horu Kazbek (5033 m) a výlet lanovkou do sedla Kobi.

9. den

Uplisciche – jeskynní město z 1. stol. př. Kr.; Gori – Stalinův rodný dům a rozporuplné muzeum; Bordžomi – lázně s vyhlášenou minerální vodou.

10.–11. den

Město Achalciche s dominantní nově zrekonstruovanou pevností Rabat; nádherný skalní klášterní komplex Vardzia a klášter Sapara; přejezd do Arménie do lázní Dilidžan.

12. den

Horské jezero Sevan v nadmořské výšce 1900 m s dominantním klášterem Sevanavank; nádherný klášter Gošavank; starobylý hřbitov Noratus s více než 800 zachovalými chačkary; antický chrám Garni; klášter Geghard ; ubytování v Jerevanu.

13. den

Jerevan – muzeum genocidy Cicernakaberd, Modrá mešita, široké bulváry, náměstí Republiky a Svobody s budovou opery.

14.–15. den

Jerevan – Praha: brzy ráno návštěva kláštera Chor Virap na úpatí bájné hory Ararat; katedrála Ečmiadzin nejvýznamnější chrám arménské církve; archeologické naleziště Zvartnoc; letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Baku / Jerevan–Praha (vč. všech poplatků)
  • kompletní doprava minibusem s místním řidičem
  • 8x hotel *** se snídaní
  • 6x rodinný penzion – 5x s polopenzí a 1x se snídaní
  • informační materiály
  • průvodce.
Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

10–14 účastníků

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů