Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Lemuři, baobaby, chameleoni – unikátní fauna a flóra
  • NP Andasibe, NP Ranomafana, NP Isalo
  • Horský deštný prales s vodopády
  • Možnost prodloužení zájezdu na ostrově Mauricius

Země s fascinující unikátní přírodou, plná tajuplných mýtů a obyčejů osmnácti různých etnik, ale také jedna z nejchudších zemí Afriky – to vše znamená Madagaskar, čtvrtý největší ostrov světa. Endemická zvířena a květena i domorodí obyvatelé představují jeho největší bohatství a naše cesta vám je chce co nejvíce přiblížit. Poznáme rozličné biotopy od horského deštného pralesa přes vyprahlou sukulentní vegetaci s bizarními skalními útvary až po tropické, palmami lemované pláže. Tento zájezd je určen především pro ty, kteří cestují za poznáním přírody a rádi fotografují.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Letecky Praha – Antananarivo (Madagaskar); odjezd na jih, cestou výhledy na rýžová políčka a výrobce cihel; tzv. lavaky – unikátní druh eroze okolních kopců.

3. den

Antsirabe – elegantní lázeňské město, centrum těžby a zpracování polodrahokamů, slavné pestrobarevné rikši „pousse pousse“: prohlídka místního lapidária s polodrahokamy, návštěva dílen na opracování kravských rohů (zebu); cesta dále na jih zelenou krajinou s hustými borovicovými a eukalyptovými lesy; dále přes město Ambositra – středisko řezbářské výroby na Madagaskaru, návštěva řezbářské dílny zpracovávající palisandrové, růžové i ebenové dřevo, dojezd k NP Ranomafana.

4. den

NP Ranomafana – vévodí mu řeka Namorona, jejíž přítoky vytvářejí množství peřejí a vodopádů padajících z okolních prudkých zalesněných svahů a propůjčujících tomuto místu kouzelný, místy až dramatický nádech; žije zde na dvanáct druhů lemurů včetně vzácného lemura zlatého, více než sto druhů ptáků, plazi, motýli a další hmyz; pěší túra do nitra pralesa (cca 4 h); návštěva městečka Ranomafana; fakultativně možnost relaxace v horkých pramenech nebo nočního safari.

5. den

Zastávka u výhledu na vodopády na řece Namorona; druhé největší město Fianarantsoa; návštěva vinařství Betsileo; městečko Ambalavao s překrásně zdobenými domy, které krášlí ornamentálně vyřezávané balkony a barevné okenice; noc na úpatí pohoří Andringitra, jež tvoří přírodní hranici mezi zelenou vrchovinou a suchou jižní částí ostrova.

6. den

Rezervace Anja s prvními lemury kata; monumentální žulové skalní útvary již z dálky viditelný tzv. „Biskupský klobouk“ a „Brána jihu“; Ihosy – hlavní město pasteveckého kmene Bara, jehož životní rituály jsou neodmyslitelně spojeny se zebu (druh skotu); noc u pohoří Isalo.

7. den

NP Isalo, známý svými bizarními geologickými útvary vzniklými erozí pískovcových skal vlivem větru a deště; pěší výlet kaňony s pozorováním lemurů (včetně nejznámějšího lemura kata) a dravého ptactva.

8. den

Ilakaka – vesnice proslavená těžbou safírů; NP Zombitse – suchý opadavý les, s velkým množstvím druhů ptactva, první lemuři sifaka; pestře zdobené hrobky kmene Mahafaly roztroušené po okolní krajině; Tulear – prohlídka města, místí trh; dojezd do Ifaty.

9. den

Ifaty – odpočinek a relaxace na pobřeží Indického oceánu, možnost koupání a šnorchlování; fakultativně prohlídka jedinečného ekosystém tzv. trnitého buše, jenž patří k tomu nejcennějšímu, co můžeme na ostrově vidět.

10. den

Přelet Toliara – Antananarivo, dle aktuálního času přeletu prohlídka města.

11. den

Přejezd na východ, do úrodné části země, kde nás čeká zelená krajina s bujnou vegetací, vlhkým klimatem a s mnoha původními pralesy a jezery; cestou park Marozevo – sloužící k umělému odchovu žab, gekonů a dalších zvířat, která si zde můžeme zblízka prohlédnout.

12. den

NP Andasibe – tropický deštný prales s endemickou faunou a flórou, setkáni s mnoha druhy lemurů, včetně největšího lemura indriho, různé druhy chameleonů i ptáků, orchidejový park.

13.–14. den

Návrat do Antananariva, cestou soukromý park Vakona s krokodýly i dalšími druhy lemurů, který nám umožní tato zvířata dobře nafotit; přelet na Mauricius, nebo odlet do Prahy (přílet do Prahy 14. den).

14.–17. den

PRODLOUŽENÍ NA OSTROVĚ MAURICIUS

14. den

Okružní prohlídka po jižní části ostrova: výhled na mystický vrchol Le Morne Brabant ; vodopád Chamarel, vysoký 83 metrů a tzv. Sedmibarevná země, odkrytá půda s vulkanickým popelem různého složení; posvátné jezero Grand Bassin ve vyhaslém kráteru s hinduistickým chrámem; prohlídka čajové plantáže; blízká setkáni s makaky.

15. den

Relaxace, koupání v Indickém oceánu; možnost mnoha fakultativních programů a aktivit: prohlídka vyhlášené botanické zahrady Pamplemousses; výlet ponorkou do hloubky 30 metrů k vraku lodi; projížďka na katamaránu se šnorchlováním apod.

16.–17. den

Hlavní město Port Luis  s koloniálními stavbami; pověstné muzeum poštovních známek (včetně proslaveného Modrého Mauricia) a ptáka doda (blbouna nejapného); letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce CK a místní průvodci
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Antananarivo (Mauricius)–Praha ve výši 25 000 Kč + 1x přelet Toliara–Antananarivo
  • doprava minibusem
  • 11x/14x hotel *** se snídaní
  • vstupy do NP a rezervací
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

madagaskarské vízum – cca 35 USD + s okamžitou platností mohou být znovuzavedeny odletové taxy na mezinárodní i vnitrostátní lety v celkové výši cca 20 USD.

Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů