Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Nejaktivnější vulkanická oblast současnosti
  • Vrtulníkové lety na unikátní a jinak nedostupné lokality
  • Lodní výlet podél romantického pobřeží Pacifiku
  • Aktivní pobyt se zázemím v penzionu s termálním bazénem

Zcela jedinečné přírodní podmínky a strategická poloha na východní výspě ruského impéria předurčily tomuto výraznému pacifickému poloostrovu jeho unikátní postavení v rámci Ruska i v deníčcích cestovatelů, kteří touží poznat odlehlé oblasti civilizovaného světa. Na Kamčatce je ale pořád hlavním vládcem nespoutaná příroda, modelovaná rozsáhlou sopečnou činností, která Kamčatku řadí mezi nejaktivnější vulkanické oblasti světa  s desítkami sopek typického kuželovitého tvaru, s gejzíry, fumarolovými poli i termálními prameny. Připravit do této krásné, hornaté a převážně liduprázdné krajiny relativně pohodlný poznávací zájezd není snadné. Asfaltové silnice končí pár kilometrů za jedinou výrazně osídlenou oázou kolem přístavu Petropavlovsk-Kamčatskij a dále je třeba se do nitra poloostrova probíjet těžkými terénními automobily nebo elegantněji a rychleji s pomocí vrtulníků. S výjimkou sopečných pouští po nedávných erupcích ale tuto oázu převážně obklopuje bujně zelená tajga, zavlažovaná hojnými srážkami od okolního oceánu. 
Nabízíme vám aktivní pobytový zájezd se zázemím v příjemném hotelu s vlastním termálním bazénem a zajištěnou plnou penzí, který leží na okraji obydlené oblasti. Odtud budeme vyrážet do bližšího okolí směrem do vnitrozemí i k romantickému pobřeží Pacifiku. A do vzdálených lokalit, na nejunikátnější místa rozlehlého poloostrova, nahlédneme dvěma vrtulníkovými lety směrem na sever a na jih.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Letecky Praha – Moskva – Kamčatka: přílet před polednem, transfer do hotelu, oddech a první koupání v hotelovém termálním bazénu, který bude možné využívat každodenně.

3. den

Terénním autem k jezeru do kvetoucí doliny Vačkažec a nenáročný pěší výlet k vodopádům.

4. den

Vrtulníkem na sever do nejpřísněji chráněné Kronocké rezervace (přibližně 6 hodin programu s přistáním na 2–3 místech, z toho asi polovinu doby trvají přelety) – unikátní Dolina gejzírů, dle podmínek přistání i v rozlehlé a velmi aktivní kaldeře Uzon, koupání v Nalyčevských termálních pramenech, během letu i na místě výhledy na řadu vulkánů.

5. den

Minibusem do Petropavlovsku-Kamčatského – prohlídka metropole Kamčatky a dále na pláže Pacifiku obklopené skalními útesy.

6. den

Vrtulníkem na jih do Jihokamčatské rezervace (podmínky shodné se severní trasou) – medvědi lovící lososy u Kurilského jezera, dle podmínek přistání u jezer pod vulkánem Ksudač, koupání v Chodutkinských termálních pramenech s výhledem na Chodutkinskou sopku.

7. den

Terénním autem do sedla mezi vulkány Korjackij (3456 m) a Avačinskij (2741 m) – nenáročný pěší výlet na vrchol Verbljud a pozorování dlouhochvostých syslíků, cestou zpět koupání v přírodních siřičitých termálních pramenech Zeljonyje ozerka.

8. den

Terénní přejezd pod vulkán Mutnovskij (2322 m)  – výhledy na vulkány Viljučinskij, Gorelij aj., efektní barevný Opasnyj kaňon s úvodním téměř stometrovým vodopádem, pěší výstup do činné kaldery vulkánu Mutnovskij a bezprostřední kontakt s velmi působivými sopečnými efekty (pronikavě syčící fumaroly s vývěry páry a plynů, vřící potoky a bublající bahenní kotle, žluté povlaky krystalické síry aj.).

9. den

Minibusem do Petropavlovsku-Kamčatského a lodní výlet po Avačinském zálivu (za standardních podmínek i po okolním otevřeném Pacifiku, celkem asi 6 hodin) – panoramata pobřeží s třemi elegantními kuželovými vulkány, skalní útvar Tři bratři, ostrov Staričkov, příbojové jeskyně a další skalní útvary, pozorování tuleňů a ptačích kolonií (zejména mnoho papuchalků, kormoránů a alkounů); závěrečný nákup kamčatských specialit ve velké tržnici – uzení lososi, kaviár a mořské plody za příznivé ceny.

10. den

Závěrečná ranní koupel v bazénu a odjezd na letiště, letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Kamčatka–Praha (vč. všech poplatků) ve výši 33 000 Kč
  • doprava minibusy a terénními vozidly
  • 2x vrtulník na Kurilské jezero a do Doliny gejzírů v ceně asi 32 000 Kč
  • lodní výlet po Avačinském zálivu
  • 8x ubytování v penzionu s termálním bazénem
  • plná penze s výjimkou dvou obědů
  • vyřízení vstupních formalit a poplatky za vstup do jednotlivých oblastí
  • informační materiály
  • český průvodce CK a místní průvodce.
Poznámka:

Pořadí jednotlivých dní programu se může měnit podle počasí, zejména s ohledem na povolení vzletu vrtulníkům, které se uděluje vždy až v den odletu. Kdyby se za mimořádně nepříznivých podmínek nepodařilo jeden či dokonce oba lety přesunout, vrátíme vám ušetřené náklady, tj. v přepočtu asi 15 500 Kč za jižní let a 16 500 Kč za severní let, mínus případné vícenáklady za náhradní program nad rámec plánovaného itineráře zájezdu. Částky byste dostali zpět na místě v rublech, takže je potřeba počítat s menší kurzovní ztrátou při zpětné výměně.

Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

10–16 účastníků

Klima:

Poněkud drsnější s proměnlivým, často větrným počasím; příznivé teploty jsou zde v létě srovnatelné např. s jižní Skandinávií.

Ubytování:

V menším hotelu ruského typu, umístěném v přírodní lokalitě, ve vybavených dvoulůžkových pokojích. V jídelně je bar, v ceně pro ubytované jsou setrvale k dispozici dva venkovní termální bazény, ve větším si lze i zaplavat.

Stravování:

Hotelová polopenze se opírá o ruskou, místně specifickou kuchyni s využitím darů moře.

Obědy na pěší výlety dostaneme  formou balíčku, během lodního a vrtulníkových výletů je oběd součástí programu. Mimo cenu jsou individuální obědy v den příletu a v Petropavlovsku během prohlídky města.

Náročnost:

V programu jsou naplánovány až tři dny s nenáročnými pěšími výlety, pokud do nich nezasáhne přesun vrtulníkových výletů kvůli počasí. Vždy jde o přejezd terénním autem a několikahodinový pozvolný pěší program s převýšením do 300 m a se zastávkami na zajímavých místech. Nejnáročnější bude den s výletem do kráteru vulkánu Mutnovskij, který zahrnuje i dlouhý terénní přejezd a u nějž by eventuální neprůjezdnost posledního úseku mohla převýšení pěšího výstupu navýšit. Vždy bude případně možné užít si okolní přírodu jen v okolí auta.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů