Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Madeira – subtropický ráj v Atlantiku
  • Porto Santo – romantický ostrov se zlatě zářící písečnou pláží
  • Lisabon – město bohaté historie i moderní architektury
  • Kombinace přírodních i architektonických skvostů
  • Aktivní pohyb i lenošení na pláži s ubytováním v hotelu ***

Rádi poznáváte krásu přírody, bujné vegetace, ale i historických skvostů minulé doby? Nevadí vám prolenošit den na zlatě se třpytící písečné pláži? Pak se s námi vydejte na tento zájezd, který nabízí ideální kombinaci všeho. Zavítáme do hlavního města Portugalska – Lisabonu. Toto nádherné město a jeho okolí nabízí k objevování řadu tajuplných uliček a zákoutí, příjemné kavárničky k posezení a také prohlídku historických pamětihodností z let dávno minulých. Vykoupeme se na příjemných plážích ostrůvku Porto Santo a v druhé části zájezdu navštívíme ostrov věčného jara – Madeiru. Historie, relaxace, příroda – to vše v rámci jedné cesty.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Letecky Praha – Lisabon; návštěva čtvrti Belém: slavná Belémská věž , památník objevitelů a klášter Sv. Jeronýma; nejstarší lisabonská čtvrť Alfama s bludištěm točitých uliček, zřícenina románského hradu Sv. Jiří.

3. den

Sintra – bývalé královské letní sídlo, historické stavby, palácové komplexy a rozlehlé parky, návštěva starého královského paláce, přesun na Cabo de Roca – nejzápadnější výběžek Portugalska a kontinentální Evropy, návrat do Lisabonu.

4.–5. den

Přelet na Porto Santo – ostrov s desetikilometrovou písečnou pláží, dle času příletu odpočinek, koupání, návštěva muzea Kryštofa Kolumba; druhý den ve večerních hodinách přejezd trajektem do Funchalu

6. den

Pico do Arieiro (1818 m) – výjezd na třetí nejvyšší vrchol ostrova, fantastické výhledy na dramatickou velehorskou krajinu a nejvyšší horu Pico Ruivo; Verada dos Balcões – přesun do Riveiro Frio na pstruží farmu, odtud krátkou levádou vavřínovým lesem na nejkrásnější otevřenou vyhlídku ostrova. Při zpáteční cestě zastávka ve vesnici Santana – skanzen Casas del Colmos, eventuálně návštěva vulkanických jeskyní v São Vicente.

7. den

Funchal – slavný květinový a rybí trh v tržnici Mercado dos Lavradores, ochutnávka madeirského vína, městská botanická zahrada a známý „montský tobogan“ – sjezd strmými ulicemi města na dřevěných saních.

8. den

Cesta do vnitrozemí ostrova, na náhorní plošinu Paul da Serra – divukrásnou scenerií podle levád k jezeru Pětadvaceti pramenů. Prohlídka malebného městečka Porto Moniz v severozápadním cípu ostrova, bizarní skaliska v moři, možnost koupání v lávových bazénech, nebo návštěva mořského akvária.

9. den

Ponta de São Lorenço – výlet na romantické útesy v nejvýchodnějším cípu ostrova; dle počasí koupání na pláži Prainha, nebo návštěva Cannicalu.

10. den

Letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Funchal / Porto Santo–Lisabon–Praha
  • 1x trajekt Funchal–Porto Santo
  • doprava pronajatými mikrobusy na Madeiře a doprava v Lisabonu
  • transfery na i z letiště
  • 9x hotel **/*** se snídaní
  • informační materiály.
Upozornění:

Na tento zájezd nelze uplatnit slevy.

Fakultativní služby:

plavba "Kolumbovou" plachetnicí (35 EUR), tzv. montský tobogán (cca 15 EUR), tradiční madeirský večer (cca 25 EUR), vstup do botanické zahrady (cca 6 EUR) aj.

Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

7–8 účastníků

Ubytování:
  • 3x ubytování v Lisabonu
  • 1x ubytování na ostrově Porto Santo
  • 5x ubytování na Madeiře 

Ubytování na Madeiře je v menším hotelu v centru Funchalu. Hotel *** nabízí jednodušší snídaně formou bufetu. 

Stravování:

Madeira:

Upozorňujeme, že všeobecně jsou hotelové snídaně na Madeiře méně pestré – zahrnují pečivo, marmeládu a máslo, čaj a kávu.

Za příplatek je možné zajistit večeře, které se podávají ve vedlejším hotelu. Cena bufetové večeře zahrnuje také vodu a jeden nápoj.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů