Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Skvosty koloniální architektury – Havana a Trinidad
  • Koupání a šnorchlování na liduprázdných plážích
  • Údolí Viňales a jeho typické homole
  • Večery s kubánskou hudbou při sklence Cuba libre

Zveme vás na ostrov, který je právem nazýván perlou Karibiku. Navštívíme většinu z pozoruhodných míst, která Kuba nabízí. Seznámíme se s nádhernou koloniální architekturou i pestrou přírodou. Zároveň si i odpočineme, vykoupeme se na písečných plážích Karibského moře a se sklenkou vyhlášeného kubánského koktejlu prožijeme nezapomenutelné večery v rytmu podmanivé salsy. Ubytování v soukromí nám umožní blíže poznat skutečný život přátelských a pohostinných Kubánců, poznamenaný léty izolace a autoritářského socialismu. Vřele doporučujeme polopenzi u hostitelských rodin, výběr jídla je vždy pestrý a bohatý.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. den

Letecky Praha – Havana.

2. - 3. den

Havana – bohaté koloniální paláce, pevnosti a chrámy, nejstarší divadlo Nového světa, všudypřítomné pomníky všech kubánských revolucí, Floridita oblíbený bar Ernesta Hemingwaye a kolébka nápoje „daiquiri“; procházka po nábřeží El Malecón; návštěva centra nové Havany La Rampa se známou zmrzlinárnou Copelia; letecky do východní části ostrova.

4. den

Santiago de Cuba, prohlídka města – nejstarší dům na Kubě z roku 1519, pevnost San Pedro de la Roca , kasárna Moncada – dějiště prvního revolučního pokusu Fidela Castra; přejezd na východní cíp ostrova.

5. - 6. den

Baracoa – místo, kde v roce 1492 přistál Kryštof Kolumbus: nejstarší koloniální přímořské městečko z roku 1512 s bohatým kulturním životem a mimořádně malebným okolím (pláže, večery plné kubánské hudby); možnost fakultativních výletů, do džungle v povodí řeky Duaba, koupání v průzračných tůních, výstupu na stolovou horu El Yunque nebo výletu ke kaňonu v ústí řeky Yumurí.

7. den

La Farola – průjezd legendární horskou silnicí; místo vylodění José Martího – Playita s možností koupání na oblázkové pláži; přejezd do poklidného města Bayamo, kolébky bojů za nezávislost Kuby.

8. den

Přejezd do centrální části ostrova. Cestou si prohlédneme koloniální města Camagüey  a Sancti Spiritus.

9. - 10. den

NP Lomas de Banao; pohoří Escambray; výlet pěšky nebo na mulách na sedlo La Sabina; osvěžující koupání v horské říčce.

11. - 12. den

Trinidad ; prohlídka neobyčejně poutavého koloniálního města s množstvím památek a muzeí; možnost večer pochutnat si na skvělém rumu za poslechu místní hudby; koupání na pláži Ancón s výhledy na pohoří Escambray; možnost fakultativního výletu parním vláčkem do Valle de los Ingenios .

13. den

Cienfuegos  – prohlídka neoklasicistního centra města; přejezd do západní části ostrova spojený s průjezdem pobřeží Zátoky Sviní, místem vylodění kontrarevolucionářů v r. 1961; návštěva krokodýlí farmy v Guamá.

14. - 15. den

Region Pinar del Río – fotogenický kuželový kras s homolovitými tvary hor (mogoty) v údolí Viňales; ukázka výroby doutníků, ruiny Hacienda Cortina a návštěva jeskyně Los Portales – velitelského stanoviště Che Guevary; orchidárium v Soroa.

16. - 17. den

Letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Havana–Praha ve výši 24 000 Kč
  • vnitrostátní přelet (případně přejezd)
  • doprava pronajatým minibusem
  • 1x hotel *** a 14x ubytování v soukromí u kubánských rodin
  • vstupné do NP Banao
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

Vstupné / fakultativní aktivity (1 CUC = 1 EUR):Muzeum rumu v Havaně – cca 7 CUC, hradby El Morro v Santiago de Cuba – cca 5 CUC, výlet k vodopádům na řece Duaba – cca 9 CUC + doprava (cena se rozpočítá dle počtu zájemců), výstup na El Yunque – cca 13 CUC + doprava (cena se rozpočítá dle počtu zájemců), Playa Blanca (jeskyně, vyhlídka neboli mirador, jeskyně Cueva de Agua) – 10 CUC + loďička přes řeku 1 CUC, krokodýlí farma v Guamá – 5 CUC, projížďka starými "amerikami" v Havaně – cca 45 CUC/auto/45 minut.

Poznámka:

Pořadí navštívených míst se může změnit v závislosti na aktuálních letových řádech a dostupnosti vnitrostátních přeletů. Je třeba se připravit na občasné improvizace při dopravě, ubytování, CK si vyhrazuje právo zaměnit přelet za pozemní transfer.

Upozornění:

Obecně jde o cestovatelsky náročnější zemi díky subtropickému klimatu a slabší infrastruktuře. Očekávejte tedy delší přejezdy. Pro zájemce jsou připraveny pěší výlety do 15 km s mírným převýšením. Je také třeba připravit se na občasné improvizace při dopravě, ubytování apod. Více informací najdete v sekci "Praktické".

Víza:

19. ledna 2000 přestala platit bezvízová dohoda mezi ČR a Kubou a od tohoto data potřebují čeští turisté k cestě na Kubu víza. Pokud se jedná o turistický pobyt, uděluje kubánský konzulát vízum ve formě turistické karty. Tato karta může být vyřízena v rámci turistického pobytu přes cestovní kancelář Adventura. Turistická karta opravňuje k pobytu na území Kuby po dobu 30 dnů. Turistickou kartu je nutno si obstarat před odletem na Kubu, protože ji nelze získat po příletu na kubánské letiště. Více informací na stránkách MZV.

Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

8–18 účastníků

Klima:

subtropické, vzduch obvykle 25–31 °C, bez velkých výkyvů.

Ubytování:

Počítáme především s ubytováním v soukromí v tzv. „casas particulares“ (jsou často interiérově značně originální), které je povoleno v posledních letech jako jedna z mála forem soukromého podnikání. Ale jenom v malokapacitní formě, takže budeme vždy rozptýleni ve více domech po jednom či maximálně dvou pokojích. Pokoje mají standardně k dispozici sprchu a WC, někdy jsou s klimatizací, někdy pouze s ventilátorem. Pokoje jsou vybaveny dvěma postelemi, často se jedná o dvojlůžka, což je v Latinské Americe obecně běžné ubytování (tzv. matrimonial).

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů