Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Za sumaterskými orangutany a "kanibalskými" Bataky
  • Krásná jezera Toba a Maninjau a termální prameny Jávy
  • Čajové i kávové plantáže a zahrady koření 
  • Pestrá mozaika jedinečných etnik 

Indonésie – největší souostroví světa – je exotická a nádherná země na rovníku nabízející nepřeberné množství zajímavých lokalit... Na této cestě se vydáme na méně navštěvovaná, přesto ale velice zajímavá místa – na ostrov Sumatru a západní Jávu. Na Sumatře se vypravíme za známými "lidmi z pralesa" – ohroženými sumaterskými orangutany. Navštívíme dnes již přátelské Bataky u jezera Toba, ještě v 19. století praktikující kanibalismus, či Minangkabauce, kterým překvapivě vládnou jejich ženy. Na Jávě uvidíme četné vulkány, vykoupeme se v termálních pramenech či se projdeme mezi čajovými plantážemi. Tady všude budeme poznávat krásy přírody a život obyvatel Indonésie. Vydejte se s námi na další ostrovy této pestré země, země tisíce ostrovů!

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–3. den

Praha – Medan: přílet na Sumatru – sultánský palác, Velká mešita, usedlost bohatého čínského obchodníka, nejstarší hinduistický chrám na Sumatře; přejezd k NP Leuser.

4. den

NP Leuser: den v džungli – návštěva rehabilitačního centra pro orangutany, krátký nenáročný trek pralesem, procházka k netopýří jeskyni, kaučukovníkové stromy a život u řeky.

5. den

Bukit Lawang – Berastagi: přejezd do městečka s příjemným klimatem – tradiční domy Karo Bataků.

6. den

Berastagi: celodenní výstup na vulkán Gunung Sibayak – při sestupu odpočinek v termálních jezírkách na úbočí sopky.

7. den

Berastagi – Danau Toba: přejezd k jezeru mezi přátelské Bataky, dříve praktující rituální kanibalismus – ostrov Samosir s poloostrovem Tuk tuk, působivý vodopád Sipiso-piso.

8. den

Danau Toba a okolí: tradiční batacké vesnice, hrob krále Sidabutara, kamenné židle v Ambaritě; odpočinek v nádherném prostředí jezera – možnost koupání a krátkých výletů po okolí.

9. den

Danau Toba: další místa spjatá s batackou kulturou – muzeum Huta Bolon Simanindo s možností tanečního představení (nemusí se vždy konat), starobylé hroby; noční autobus.

10. den

Bukittinggi – centrum matriarchální minangkabauské kultury: ranní přijezd, odpočinek; odpoledne výlet do údolí Harau s velkolepými srázy – krajina rýžových políček a pasoucích se buvolů.

11. den

Bukittinggi: výlet k jezeru Maninjau – úrodná políčka a zahrady s kořením, farmáři sušící skořici a zpracovávající kakao, rybí farmy; odpočinek u jezera – procházky a projížďky na kolech.

12. den

Bukittinggi – Padang: místa minangkabauské kultury – vesnice tradičních řemesel a typické domy, palác Pagaruyung; přejezd do města Padang s vyhlášenou kuchyní.

13. den

Padang – Jakarta – Bogor: přelet na Jávu a přejezd do Bogoru – věhlasná botanická zahrada (až 15 000 druhů rostlin – orchideje, rafflésie, masožravé láčkovky), dílny výrobců tradičních gongů a loutek.

14. den

Bogor – Cipanas: přejezd horskou krajinou průsmyku Puncak Pass, jedna z nejkrásnějších scenérií na západní Jávě – terasovitá políčka a plantáže, návštěva čajové továrny, městečko Cipanas v příjemně chladném prostředí hor.

15. den

Cipanas: nenáročný treking v krásném prostředí NP Gede Pangrango se stejnojmennými sopečnými vrcholy – úpatí obou sopek s bohatým výskytem ptactva a alpínským lesem (biosférická rezervace UNESCO), výstup k vodopádům Cibeureum.

16. den

Cipanas – Tangkuban Perahu – Ciater: přejezd ke kráteru Tangkuban Perahu – oblast bublajících gejzírů, procházka po okraji kaldery; chrámek Candi Cangkuang z 8. stol.; vesnice Ciater obklopená čajovými plantážemi a zahradami s kořením – možnost koupání v termálních bazénech.

17.–18. den

Ciater – Jakarta – Praha: přejezd do hl. m. a půldenní prohlídka – velikášský památník Monas, mešita Istiqlal (největší v JV Asii), slavná kavárna Batavia, starobylý přístav Sunda Kelapa s tradičními loděmi; večer odlet domů, přílet do ČR 18. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Medan / Jakarta–Praha (vč. všech poplatků)
  • 1x přelet (Padang–Jakarta)
  • mikrobusy
  • 1x noční linkový autobus na sezení
  • 15x hotel ** se snídaní
  • český odborný průvodce China Tours.
Pořadatel:
CK China Tours
Nástupní místa:
Praha-Ruzyně
Velikost skupiny:

6–16 účastníků

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů