Najít na mapě
Prohlížené zájezdy
Stručně o zájezdu
  • Chrámy, hrady, tradiční zenové zahrady
  • Kjóto a kouzelná historická místa v Himedži, Nikkó a Naře
  • Moderní tokijská a ósacká architektura a superrychlé šinkanseny
  • Suši, tempura, vyhlášené hovězí wagjú i slavné rýžové sake

Zveme vás do oblasti tradiční japonské kultury, ale také ráje milovníků japonského jídla. Poznáme největší aglomeraci světa Kantó s jejím srdcem Tokiem, tajemné Nikkó, oblast Kansai s okouzlujícím historickým a kulturním centrem Kjótem a energickým městem jídla a zábavy Ósakou, která okouzlí každého cestovatele a uspokojí i toho nejnáročnějšího cestovatele a gurmána. Každý den naší cesty bude plný dojmů, barev a vůní, každý krok poodhalí o něco víc z krásy této fascinující země, ale i z jeho chutí. Ochutnávat Japonsko budeme už od snídaně i během dne a každý večer přijde hlavní, pokaždé zcela jiný, skvělý a nevšední kulinářský zážitek. Ukážeme vám, že japonské jídlo není jen suši a tempura (které ale samozřejmě také ochutnáme). Zapomeňte na zbytečně předražené restaurace pro turisty, zkušený průvodce vás vezme tam, kde jedí místní a kde se vaří skutečná japonská kuchyně. Jakitori, udon a soba, rafute, takojaki – to jsou slova, která vám zatím možná mnoho neříkají, ale která se na konci zájezdu změní v chutnou vzpomínku a možná i inspiraci pro vaši vlastní kuchyni. Vrcholem kulinářského programu bude ochutnávka slavného a exkluzivního wagjú – prý nejlepšího a nejdražšího hovězího masa na světě ze speciálního japonského skotu.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Tokio: přílet večer; k večeři tradiční a oblíbené japonské "jídlo na cesty"bentó v pohodlném expresu z letiště; ubytování.

3. den

Tokio: čtvrť Asakusa – atmosférický chrám Sensódži a brána Kaminarimon; výlet lodí po řece Sumida, císařská zahrada Hamarikjú; procházka slavnou čtvrtí obchodů a bank Ginza s divadlem Kabukiza a elegantní supermoderní čtvrtí Šiodome; řízená degustace slavného japonského rýžového vína sakevečeře ve znamení kuchyně tropického souostroví Okinawa s oblíbenými specialitami, jako je rafute, gója čampuru či sukugarasu, na trávení si můžete dát sklenku nejsilnější japonské pálenky awamori.

4. den

Tokio – Nikkó : výlet expresem do jednoho z nekrásnějších míst v Japonsku – hrobky největších z šógunů Tokugawav prastarých cedrových lesích, chrám Rinnódži, svatyně Tóšógú, Taijúin a další památky; po návratu při dobrém počasí pohled na Tokio z nejvyšší TV věže na světě (634 m) – Sky Tree; k večeři ochutnáme křupavou tempuru – nejčerstvější ryby, krevety, místní houby a zelenina smažené do zlatova v těstíčku, to vše podávané se speciální omáčkou a polévkou miso.

5. den

Tokio – Himedži  – Ósaka: přejezd šinkansenem do Himedži – návštěva největšího a nejkrásnějšího původně dochovaného japonského hradu; podvečerní Ósaka – div moderní architektury Umeda Sky Building se střešní observatoří pod otevřeným nebem; povečeříme nejslavnější japonské jídlo suši tak, jak má být připraveno a jak má vypadat – tuňák, který se rozplyne na jazyku, losos, sladké krevety, sněhový krab a neskutečný výběr neznámých a exotických ryb; pro zájemce noční Ósaka – procházka retro čtvrtí Šinsekai, kde můžeme ochutnat vyhlášenou ósackou specialitu takojaki (těstové kuličky plněné chobotnicí), čtvrť jídla a zábavy Namba s arkádami Dótombori a mostem Ebisubaši.

6. den

Kjóto : celodenní prohlídka císařského města s nejkrásnějšími památkami, kulturními perlami Japonska – slavný chrám Kijomizudera vysoko nad městem, chrámový komplex Zenrindži, jedna z nejfotografovanějších památek v Japonsku – Zlatý pavilon v chrámu Kinkakudži; procházka uličkami starého Kjóta; k večeři si dopřejeme vrcholný kulinářský zážitek – slavné kóbské hovězí (z tzv. japonského skotu wagjú) v jedné z nejlepších teppanjaki restaurací v Japonsku.

7.–8. den

Kjóto – Nara  – Ósaka – Praha: výlet vlakem do tradičního centra japonského buddhismu velký Buddhav největší dřevěné stavbě na světě v chrámu Tódaidži; procházka v atmosférické svatyni Fušimi Inari, světově známé díky filmu Gejša; večeře v typické místní hospodě izakaja s obrovským výběrem nejoblíbenějších japonských jídel, jako je grilované maso na špejli jakitori, skvělá smažená rybahokke, sašimi a mnohé další; večer odlet z ósackého letiště Kansai, přílet do ČR 8. den.

Termíny zájezdu
Číslo zájezduTermínZákladní cenaCena po slevě
3336191210. 5. – 17. 5. 2019 (8 dní) 68 800 Kč 66 048 Kč   sleva 2 752 Kč
sleva za včasnost do 10. listopadu 2018
Rezervovat
  • zobrazit služby za příplatekSlužby za příplatek
    • jednolůžkový pokoj - 6 980 Kč
3336192220. 7. – 27. 7. 2019 (8 dní) 68 800 Kč 66 048 Kč   sleva 2 752 Kč
sleva za včasnost do 20. ledna 2019
Rezervovat
  • zobrazit služby za příplatekSlužby za příplatek
    • jednolůžkový pokoj - 6 980 Kč
3336193231. 8. – 7. 9. 2019 (8 dní) 68 800 Kč 66 048 Kč   sleva 2 752 Kč
sleva za včasnost do 28. února 2019
Rezervovat
  • zobrazit služby za příplatekSlužby za příplatek
    • jednolůžkový pokoj - 6 980 Kč

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:

letenka Praha–Tokio / Ósaka–Praha (vč. všech poplatků), příměstské vlaky a šinkanseny, metro a taxi ve městech, 5x hotel *** se snídaní, 5x speciální tematická večeře, 1x večeře – balíček na cestu, vstupy do památek a přírodních lokalit, český japonsky hovořící průvodce China Tours.

Travel Asistent:
V ceně tohoto zájezdu je zahrnuta služba Travel Asistent, která vám v případě problémů s letem zajistí bezplatnou asistenční linku a následně po návratu i možnost vyřízení případné finanční kompenzace.
Pořadatel:
CK China Tours
Fotogalerie
Zajímavosti

Nenechte si ujít vrcholný kulinářský zážitek – slavné kóbské hovězí. Říká se, že býci jsou krmení pivem a přísně tajnými speciálními krmivy, pravidelně masírováni a pečlivě opatrováni. 

Promítání

Japonská přísloví jako součást japonské kultury

Kdy?
10. října 2018
Kde?
Praha 1: Náprstkovo muzeum
Přednášející:

Japonská strašidla

Kdy?
31. října 2018
Kde?
Praha 1: Náprstkovo muzeum
Přednášející:

Japonské amulety a talismany pro štěstí

Kdy?
21. listopadu 2018
Kde?
Praha 1: Náprstkovo muzeum
Přednášející:

Sedm japonských bůžků štěstí

Kdy?
12. prosince 2018
Kde?
Praha 1: Náprstkovo muzeum
Přednášející:
Něco navíc

Víte, že japonská kuchyně byla v prosinci 2013 jako jedna z pouhých tří světových kuchyní zapsána na seznam nehmotného kulturního Světového dědictví UNESCO? Více o japonské kuchyni najdete v našem speciálním podrobném článku.

Katalog 2019 Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů