Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu

• Kóčin – promenády, rybáři a malebná koloniální architektura
• Voňavé Kardamomské hory, svěží čajové plantáže Munnaru, NP Eravikulam a rezervace Perijár
• Pestrobarevné chrámy Maduraje a hinduistické obřady
• Nocleh na lodi a koupání na plážích Kéraly

Zveme vás i s dětmi do zelení překypující Kéraly, jihoindického státu, jenž se svou poklidnou a uvolněnou atmosférou tolik odlišuje od zbytku Indie. Program je primárně koncipován pro rodiny s dětmi, a proto je vyvážen co do poznávání památek, života místních lidí a pohybu v přírodě.

Vydáme se od Malabarskeho pobřeží s jeho působivou sítí řek, kanálů a jezer, od nichž se táhnou nedozírné palmové háje, až k pahorkatině pokryté plantážemi čaje a zahradami koření. Navštívíme města jako Kóčín a Maduraj, která vás osloví jak svou bohatou historii, tak sakrálními stavbami. Vesnice v oblasti backwaters nám poodkryjí každodenní život místních obyvatel a v závěru si odpočineme u Indického oceánu na příjemné a klidné pláži Marari.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Kóčin: přílet do Kéraly – procházka starým přístavním městem; čínské rybářské sítě a plavba podél pobřeží při západu slunce.

3. den

Kóčin: katedrála Santa Cruz, uličky plné galerií a bazary s kořením; holandské, portugalské a britské koloniální domy, staré židovské město; kostel Sv. Františka s někdejším hrobem Vasca de Gamy, večer tradiční divadlo kathakali.  

4. den

Kóčin – Munnar: přejezd do pohoří Západní Ghát; přes Kardamomské hory se zastávkami u plantáží s kořením a kávou do horského městečka Munnar; návštěva továrny na zpracování čaje.

5. den

Munnar: pěší procházka čajovými plantážemi, možnost půjčit si kola s prozkoumat oblast z jehosedla. NP Eravikulam s popululací tahra jihoindického; alternativně celodenní pěší výlet na Meesapulimalu (2640 m) – druhá nejvyšší hora jižní Indie.

6. den

Munnar – Maduraj: přejezd do Tamilnádu a posvátného města Maduraj, dle legendy sídlo samotného Šivy; chrámový komplex Šrí Mínákší – symbol drávidského jihu; nezapomenutelné večerní ceremonie a hinduistické obřady.

7. den

Maduraj – NP Perijár: prohlídka indicko-saracénskeho paláce Nájaka Tirumalaje; přejezd k přírodní rezervaci Perijár, po ubytování setkání se slony – možnost projížďky, krmení a koupání. 

8. den

NP Perijár: projížďka lodí po jezeře v přírodní rezervaci a pozorování divoké zvěře; uvaříme oběd společně s kuchařem, jenž nás zasvětí do tajů jihoindické kuchyně; večer kalaripajattu – představení starověkého jihoindického bojového umění.

9.–10. den

Perijár – backwaters: dopoledne přejezd do Benátek jihu – Allapuzy; nalodění na kettuvallam – někdejší obchodní plavidlo přestavěné na hausbót; plavba fantastickou spletí kanálů; "Blok R" – kokosová plantáž pod úrovní moře, vesničky, manufaktury na zpracování kokosových vláken, dům Cyriaka Chavaru, kostel St. Mary´s Forena aj, nocleh na lodi u ostrova "Písky noci" a Onnamkara. 

11. den

Backwaters – Mararikulam: ukončení plavby a přejezd k Indickému oceánu; ubytování v poklidném rezortu u Marari Beach – krásnytáhlý pás bělavé pláže.

12.–14. den

Mararikulam: třídenní individuální odpočinek na pláži, možnost zapujčení kola, rybaření, výlety po okolí, ajurvédské masáže.

15. den

Kóčin – Praha: v noci přejezd do Kóčínu a odlet do ČR, přílet týž den. 

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Kóčin–Praha (vč. všech poplatků)
  • mikrobusy
  • případně rikši
  • 11x hotel *** se snídani, 2x hausbót s plnou penzí
  • představení kathakali a kalaripajattu
  • vstupné do památkových objektů a NP dle programu
  • český odborný průvodce China Tours.
Pořadatel:
CK China Tours
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů