Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Gejzíry, sopky, romantické vodopády a ledovce
  • Kontrast maorské kultury a moderních velkoměst
  • Jedinečná flóra a fauna

Detailní poznávací program v poklidnějším tempu nabízí ucelenou cestu napříč oběma ostrovy. Z nejsevernějšího mysu Reinga projedeme krajinou gejzírů a sopek až k hlavnímu městu Nového Zélandu. Přeplavíme se přes Cookovu úžinu, abychom si odpočinuli při sklence místního výborného vína v malebných zátokách Marlborough Sounds. Poté vyrazíme poznávat divoký Jižní ostrov až k nejjižnějšímu bodu země. Jezdíme pronajatým minibusem v malé skupině tak, aby zážitek z druhého konce světa byl co nejintenzivnější.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. - 3. den

Letecky Praha - Auckland - prohlídka "města plachet": přístav, vyhlídková věž, fakultativně některé ze zdejších muzeí.

4. - 5. den

Tropický Northland: osamělý mys Reinga, kouzelná Zátoka ostrovů se stožárem bez vlajky, slavná pláž Ninety Mile Beach.

6. - 7. den

Poloostrov Coromandel, největší stromy jižní polokoule - Kauri; přejezd do oblasti Rotorua.

8. - 9. den

Rotorua - oblast gejzírů, horkých pramenů a maorské kultury: prohlídka kmenového centra s maorsko-křesťanským kostelem a slavnostní Marae, možnost koupální v jezeře Rotorua či v teplých pramenech, večer maorská večeře hangi a kulturní večer s ukázkou tradičních zvyků, zpěvů a tanců; majestátní vodopády Huka, farma na chov krevet, geotermální elektrárna; fakultativně návštěva jeskyní Waitomo se svítícími červy.

10. - 11. den

NP Tongariro - oblasti vulkánů a sjezdovek, možnost fakultativního pěšího výletu mezi sopkami Mt. Ruapehu a Mt. Ngauruhoe; návštěva Tokaanu Hot Springs - lázně a přírodní hangi, přejezd do hlavního města Wellingtonu (prohlídka města, fakultativně muzeum Te Papa).

12. - 13. den

Přejezd lodí Cookovou úžinou na Jižní ostrov, stovky zátok v Marlborough Sounds - zde se projdeme populární stezkou Queen Charlotte s vyhlídkami na malebné a fotogenické zátoky.

14. - 16. den

NP Abel Tasman – procházka podél jednoho z nejmalebnějších pobřeží na NZ, kolonie lachtanů u Cape Foulwind, "lívancové skály" Punakaiki v NP Paparoa, osada zlatokopů Hokitika (továrny na zpracování jadeitu) návštěva kiwihouse (pozorování ptáků kiwi), ledovce Franz Josef a Fox, zrcadlové jezero Mattheson. Fakultativně při dobré viditelnosti možnost letu vrtulníkem.

17. den

Queenstown - proslulé horské městečko, pěší výlet (s částečnou podporou lanovky) na majestátní vyhlídkovou horu Ben Lommond. Mimo to je zde bohatá nabídka fakultativních programů (např. jízda na tryskových člunech, bungeejumping do 102 m hlubokého kaňonu a mnoho dalších).

18. den

Glenorchy – vycházka do národního parku Mt Aspiring v 80 miliónů let starém pabukovém lese, maorská historie a příběhy prvních osadníků i místa, kde byly natočeny filmy jako Pán Prstenů, Hobbit, Pád do ticha, Letopisy Narnie atd.

19. - 20. den

Kouzelný fjord Milford Sound - osmý div světa, zároveň jedno z nejvíce fotografovaných míst na světě, výlet lodí fjordem, po Milford Road do Te Anau, při dobrém počasí výstup na vyhlídku Key Summit.

21. - 23. den

Slope Point - přes nejjižnější bod Nového Zélandu k Moeraki Boulders (geologický unikát), Oamaru (kolonie tučňáků modrých a žlutookých) a slavné kachlíkové nádraží v Dunedinu, pod nejvyšší horu Nového Zélandu Mt. Cook, jezera Pukaki a Tekapo. Přesun do města Christchurch – krátká prohlídka města.

24. - 25. den

Ranní přelet do Aucklandu a letecký návrat do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Auckland / Christchurch–Praha ve výši 40 000 Kč
  • doprava pronajatým minibusem a trajektem mezi ostrovy
  • 21x motel či penzion (2lůžkový pokoj)1x tradiční novozélandská večeře (barbecue)
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

ostatní stravování;  vstup na věž v Aucklandu – asi 28 NZD, lanovka na Bob´s Peak v Queenstown – asi 33 NZD a ostatní volitelné aktivity (viz Fakultativní služby).

Fakultativní služby:

Připravili jsme pro vás nabídku doplňkových služeb, které si můžete přiobjednat na všechny poznávací zájezdy na NZ. Tyto služby je třeba objednat v cestovní smlouvě, nejpozději 8 týdnů před odjezdem zájezdu. Uvádíme zde stručný popis služeb pro vaši představu, v případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat, rádi poradíme.

  • Plavba po Milford Sound – za příplatek asi 1600 Kč (závisí na kurzu NZD): Jedná se o plavbu po nádherném fjordu mezi vysokými vrcholky (až 2000 m); jedno z nejfotografovanějších míst země; za deště krásné vodopády a závoje vody; za slunečného počasí neskutečná panoramata okolí; hejna delfínů a tuleňů.
  • Plavba za velrybami – za 150 NZD (platí se na místě a nutno objednat předem ve smlouvě): Výlet na pozorování velryb (vorvaňů) na pobřeží u městečka Kaikoura; jedno z nejlepších míst pro pozorování těchto savců - vorvani zde sídlí celoročně. Službu zajišťuje místní maorská (domorodá) společnost malými loďkami, které aktivně vyhledávají velryby, čímž skutečně maximalizují šanci je uvidět. V případě špatného počasí, či pokud velryby za celou plavbu neuvidíte, společnost vrací až 85 % ceny.
  • Black Water Rafting ve Waitomo Caves – za příplatek asi 2450 Kč (závisí na kurzu NZD): Je to netradiční prohlídka krasových jeskyní, obydlených svítícími červy (Glow Worm). Nejedná se o žádný "rafting", putujete na "velké duši od traktoru" oblečeni v neoprenu a vybaveni čelovkou po jeskyni a kocháte se jejími prostory…
  • Let vrtulníkem nad ledovcem (Fox Glacier, nebo Franz Josef Glacier) – za 450 NZD (platí se na místě a nutno objednat předem ve smlouvě): Jedná se o let vrtulníkem kolem nejvyšší hory Nového Zélandu – Mt Cook a nad ledovci Západního pobřeží. Let trvá 40 minut s přistáním přímo na jednom z ledovců pod Mt Cook. V případě špatného počasí se let nekoná.
  • Maorský večer s večeří hangi – za příplatek asi 2100 Kč (závisí na kurzu NZD): Jedná se o představení zvyků domorodých obyvatel Nového Zélandu. Rodina vlastnící pozemek v oblasti Rotorua vás provede vším zajímavým a netradičním ohledně jejich kultury. Součástí je také opulentní večeře "Hangi" - tzv. Setonův hrnec (maso a zelenina jsou zabaleny v listu a dušeny ve vyhřáté jámě z kamenů).
  • Plavba tryskovým člunem po Skippers Canyon – za příplatek asi 4000 Kč (závisí na kurzu NZD): Výlet hluboko do Národního parku Mt Aspiring, který je součástí Světového dědictví Te Waipounamu. Díky jetboatu a doprovodu místního průvodce máte jedinečnou možnost se po řece dostat hluboko do národního parku. Procházka v 80 milionů let starém pabukovém lese, maorská historie a příběhy prvních osadníků i místa, kde byly natočeny filmy jako Pán Prstenů, Hobbit, Pád do ticha, Letopisy Narnie atd.
Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů