Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Tři místa zařazená na Seznam UNESCO
  • Tsavo, Amboseli, Lake Manyara (Tarangire), Serengeti, Ngorongoro
  • Zanzibar – ostrov koření a korálových útesů
  • Ubytování na safari ve stylových lodžích kategorie ***
  • Variabilní program s možností zkrácení nebo rozšíření

Úvodní část zájezdu osloví všechny milovníky přírody, kteří v mládí hltali Příběh lvice Elsy, společně s Joy Adamsovou v duchu cestovali africkou divočinou, mají doma všechny knihy Josefa Vágnera a radují se z každého nového přírůstku v královédvorské zoo. Prvních osm dnů strávíme na klasickém safari v pověstných národních parcích Tsavo a Amboseli v Keni a Serengeti, Ngorongoro a Lake Manyara nebo Tarangire v Tanzanii. Zejména NP Serengeti, navazující na Masai Mara v Keni, je posledním místem Afriky, kde se ještě odehrává pravidelná migrace zvířat. Poté se přesuneme na kořením vonící korálový ostrov Zanzibar. Tam opláchneme prach savan v Indickém oceánu a poznáme bohatou historii a lákavou současnost Zanzibaru či se budeme potápět a šnorchlovat na útesech.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. den

Letecky Praha – Nairobi.

2.–3. den

NP v Keni: NP Amboseli  stejnojmenné jezero obklopené travnatými pláněmi a fantastické panorama Kilimandžára; stáda kopytníků, lvi, gepardi, hyeny, šakali, paviáni; nejvýznamnější NP východní Afriky s programem na záchranu slonů, jichž se tady toulají stovky doslova na dosah ruky.

4.–5. den

NP Tsavo  částečně hornatý sopečný povrch (až 2500 m) a náhorní rovina Yatta se stromovými savanami (akácie, baobaby, pryšce), výskyt slonů, hrochů, krokodýlů, lvů, buvolů, antilop a jiných zvířat; přejezd do tanzanské Arushy a přílet účastníků varianty bez Keni.

6. den

NP Lake Manyara  park rozkládající se kolem mělkého jezera ležícího v jedné z větví Velké příkopové propadliny v masajské stepi; vodní ptáci, mnoho druhů kopytníků včetně slonů, opice, pověstní stromoví lvi; podle aktuálního výskytu zvěře může být návštěva tohoto parku zaměněna za NP Tarangire, jehož savana s akáciemi a baobaby je vhodným biotopem pro všechny větší kopytníky, ale zejména pro slony, kterým se zde mimořádně daří, což potvrzuje množství samic s mláďaty; druhové zastoupení zvěře je podobné jako v NP Lake Manyara.

7.–8. den

NP Serengeti  – lesnatá savana (900 –1800 m), velká stáda afrických zvířat (zebry, žirafy, antilopy, gazely, pakoně, sloni, buvoli), asi 200 druhů ptáků, faunou nejbohatší NP v Africe (hroši, nosorožci, opice, lvi, leopardi, hyeny a rúzné psovité i kočkovité šelmy, prasata bradavičnatá, krokodýli atd.), spolu s Ngorongoro biosférická rezervace UNESCO, součást Světového přírodního dědictví; možnost fakultativní návštěvy archeologické lokality světového významu Olduvaitský kaňon, proslavené nálezy pozůstatků nejstarších předků člověka.

9. den

Ngorongoro  – zcela unikátní rezervace rozkládající se kolem jezera na dně sopečného kráteru o průměru 20 km s výškou svahů 600 m; celoroční výskyt zvěře veškerého druhového zastoupení východoafrických NP, velká pravděpodobnost pozorování nosorožců!

10. den

Přelet na Zanzibar; účastníci zkrácené varianty zájezdu odlétají z Arushy domů. Dle času večerní prohlídka města.

11.–14. den

Zanzibar – prohlídka Stone Townu a ostrova s bílými plážemi, množství fakultativních programů: Spice tour – cesta za kořením, Delfin tour – plavání s delfíny (na malé rybářské loďce jen s ploutvemi a šnorchlem), přístrojové potápění nebo šnorchlování na korálové bariéře, Jozani Forest  pralesní rezervace s guerézami.

15. den

Letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce CK a místní průvodci
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Nairobi / Kilimandžáro (Zanzibar)–Praha
  • přelet na Zanzibar místním letem
  • doprava safari vozy + místní transfery pronajatým minibusem
  • hotely *** v Nairobi; Arushe a na Zanzibaru + stylové lodže/bungalovy *** (2lůžkové pokoje)
  • plná penze a balená voda na safari + ve městech a na Zanzibaru snídaně
  • vstupné do NP
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

tanzanské vízum – 50 USD, spropitné pro místní průvodce – cca 100 USD

Poznámka:

Vzhledem k nejistým letovým řádům může být přelet na Zanzibar operativně nahrazen přejezdem komfortním trajektem.

Upozornění:

Pro vstup na Zanzibar (respektive do Tanzanie) je třeba mít očkování proti žluté zimnici. Ačkoli WHO již v r. 2015 oficiálně zrušila povinnost mít do Tanzanie očkování proti žluté zimnici, ještě stále to v běžné praxi nefunguje a bez tohoto očkování a jeho záznamu v mezinárodním očkovacím průkazu vám může být odepřen vstup na území Tanzanie.

Fakultativní služby:

Na Zanzibaru lze fakultativně využít:

  • přístrojové potápění – podle množství ponorů 150–240 USD;
  • všechny ostatní uvedené aktivity stojí v rozmezí 24–45 USD.
Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů