Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Poznávací program s pěšími výlety
  • Pico del Teide  a Roque de los Muchachos
  • Procházka měsíční krajinou i odpočinek na pláži

Vnímat toto sympatické atlantické souostroví, které je součástí Španělska, jen jako plážovou destinaci by bylo velkou chybou. Koupání je zde samozřejmě také příjemné téměř v jakoukoli roční dobu, ale aktivnějším cestovatelům nabízejí "Kanáry“ jako hlavní lákadlo především krásnou romantickou přírodu, velmi pestrou a často překvapivě opuštěnou.

Oba ostrovy jsou mimořádně přitažlivé svojí kulturou, památkami i historií a zároveň jsou nejhornatější z Kanárských ostrovů. Přírodní půvaby se zde snoubí s mnoha dalšími zajímavostmi do jedinečné kombinace. Tenerife dokonce vévodí nejvyšší hora Španělska – Pico del Teide (3718 m), která je ale díky lanovce dobře dostupná. A geomorfologickým unikátem La Palmy je obrovská sopečná kaldera Taburiente, jež nabízí dramatické výhledy do tisícimetrové hloubky svých kolmých rozervaných stěn. Díky silnicím vedoucím až do vysokých nadmořských výšek se na obou ostrovech dají naplánovat krásné vycházky a túry, aniž by při nich bylo nutné zdolávat náročná převýšení. Pojďme také společně nahlédnout do bezstarostného životního stylu místních obyvatel a nechme se pohoupat vlahými vlnami Atlantiku. Ochutnáme ode všeho trochu – vyzkoušejte to s námi a nebudete litovat!

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. den

Letecky Praha – Tenerife a následně přejezd lodí na ostrov La Palma.

2. den

Roque de los Muchachos (2396 m) – pohodlný výjezd pronajatým mikrobusem na nejvyšší vrchol celého hřebenu; vyhlídka na jedinečný sopečný kráter, panoramatické výhledy na nekonečný Atlatntik a do strmých rozervaných stěn obrovského skalního hrnce Caldery de Taburiente – procházka podél celého kráteru. 

3. den

Ruta de los Volcanes – celodenní hřebenová pěší túra po mimořádně malebném sopečném hřebenu NPCumbre Vieja až na jih ostrova – procházka vulkanickou krajinou lemovanou kanárskými borovicemi.

4. den

Fuencaliente – nejjižnější oblast ostrova; maják El Faro a vulkány Teneguía (poslední vulkanická erupce z r. 1971 vytvořila na La Palmě zajímavost, která láká turisty)a San Antonio; možnost ochutnávky místních vín.

5. den

Brzy ráno trajektem na Tenerife – výjezd nahoru do NP Teide , na náhorní plošinu s pestrobarevnou velehorskou pouští a bizarními skalními útvary, pěší výlet „měsíční“ krajinou Paisaje Lunar.

6. den

Opět nahoru do NP Teide, tentokrát s výstupem na Pico del Teide (3718 m) s dopomocí lanovky, od které už není vrchol daleko – pro výstup potřebujeme povolení (viz poznámka); obvyklé jsou zde nadoblačné výhledy až na sousední ostrovy; sestup pěšky nebo také lanovkou.

7. den

Hornaté západní pobřeží ostrova, sestup slavnou soutěskou Masca k moři, koupání a návrat lodí podél závratných skalních stěn Los Gigantes.

8. den

Dle času koupání a poslední nákupy v Los Cristianos; letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Tenerife–Praha ve výši 7000 Kč
  • doprava pronajatým mikrobusem
  • 7x ubytování v hotelu či penzionu **/*** se snídaní
  • loď na La Palmu a zpět
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

lanovka na Pico de Teide – 13,50 EUR

Poznámka:

Pořadí jednotlivých dnů programu není závazné, ale na témže ubytovacím místě se budou vybírat podle počasí a dohody. Vzhledem k velmi omezenému počtu povolenek až na samotný vrchol Pico de Teide nejsme schopni jeho dosažení garantovat, ale výhledy ze stezky kolem horní stanice lanovky jsou obdobně působivé.

Upozornění:

Na tento zájezd nelze uplatnit systém slev.

Lety bývají standardně operovány leteckou společností Smart Wings. Lety bývají přímé Praha–Tenerife, tuto skutečnost však nemůžeme garantovat. Váha zavazadla k odbavení u letecké společnosti Smart Wings smí být maximálně 15 kg.

Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

7–8 účastníků

Ubytování:

Ubytování bude na dvou místech v hotelích či apartmánech s vlastním příslušenstvím.

  • Santa Cruz de la Palma (La Palma) – Aparthotel Castillete (hotel se nachází nedaleko pláže a disponuje kuchyňkou na pokoji).
  • Ubytování Puerto de la Cruz (Tenerife) – Hotel Marte (hotel disponuje příjemnou terasou a bazénem na střeše hotelu). 

Poznámka: Hotely se mohou změnit v závislosti na kapacitách.

Náročnost:

Nejdelší túrou je hřebenovka Ruta de los Volcanes na La Palmě (17 km, +600/–1300 m převýšení, po pohodlné stezce), jež bude mít kratší variantu. Jinak jde většinou o půldenní vycházky a túry. Krátká technicky náročnější místa zajištěná lany nás čekají v soutěsce Masca.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů