Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • NP Yellowstone, NP Grand Canyon, NP Arches a mnoho dalších
  • Slavná města Los Angeles a San Francisco
  • Jedinečná příležitost podívat se do Las Vegas a zkusit ruletu!

Zájezd, který nabízí milovníkům přírody průřez tím nejlepším, co může americký západ nabídnout. Od pouští po ledovce, od mořských pláží po horské štíty. Nechte se zlákat k poznání jedinečné rozmanitosti přírodních zajímavostí západu USA.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. den

Letecky Praha – Los Angeles, setkání na letišti s průvodcem a transfer do hotelu na trase k horským národním parkům Sierry Nevady; ubytování a orientační meeting.

2. den

NP Sequoia a Kings Canyon – velmi časný odjezd na sever, prohlídka parku do večerních hodin, ubytování na cestě do San Francisca.

3.–4. den

San Francisco – po příjezdu prohlídka hlavních atrakcí města včetně plavby lodí po zálivu pod Golden Gate. Další den pokračování prohlídky s dostatkem času k samostatným vycházkám; fakultativně nezapomenutelný let helikoptérou nad San Franciscem a Golden Gate;v podvečer odjezd na sever a nocleh v motelu na trase.

5. den

NP Redwood – při průjezdu slavné „Avenue of the Giants“ si na klikaté silnici mezi obřími sekvojemi budete připadat jako trpaslíci! Návštěva národního parku na pobřeží Pacifiku, domova nejvyšších stromů na Zemi; po prohlídce pokračování do NP Crater Lake v Oregonu; nocleh v motelu na trase.

6. den

NP Crater Lake – prohlídka parku průjezdem kolem jezerem zatopeného kráteru s mnoha vyhlídkami a pokračování cesty na sever; nocleh na trase.

7. den

Seattle – návštěva NP Mt. Rainier se zastávkami na vyhlídkách na krásný vulkán a v odpoledních hodinách příjezd do Seattlu – indiv. prohlídka centra města.

8. den

NP Olympic – časný odjezd do národního parku na stejnojmenném poloostrově; celodenní okruh parkem, odpoledne odjezd lodním trajektem na pevninu.

9. den

NP North Cascades – dopoledne návštěva ve výrobním závodě Boeing v Everettu, kromě muzea letectví navštívíme výrobní linku, kde se montují Boeingy řady 747, 777 a 787; poté průjezd pohořím NP North Cascades, nocleh ve Spokane.

10. den

Coeur D´Alene NF – přejezd do národního parku Yellowstone; v podvečer ubytování u hranice parku.

11. den

NP Yellowstone – celodenní prohlídka, okruh parkem nejatraktivnějšími místy – pozorování bizonů, jelenů a další zvěře.

12. den

NP Grand Teton – průjezd přírodou tohoto parku kolem jezera Jenny; poté odjezd do Denveru.

13. den

Denver – po příjezdu ubytování, prohlídka centra města a indiv. volno k odpočinku po první polovině zájezdu.

14. den

NP Rocky Mountain – průjezd parkem, pozorování zvířat a pěší výlet; odpoledne odjezd pohořím na západ, nocleh v Grand Junction.

15. den

NP Arches – celodenní návštěva parku, pěší výlety k jedinečným skalním obloukům. Zejména doporučujeme návštěvu světoznámého divu přírody Delicate Arch; večer příjezd do Green River.

16. den

NP Capitol Reef, Bryce Canyon – putování na jih přírodou státu Utah; průjezd zemí divokých kaňonů přes NP Capitol Reef a Canyon Escalante; odpolední prohlídka NP Bryce Canyon, známého tisíci pískovcových věžiček.

17. den

NP Zion, Lake Powell – návštěva NP Zion; průjezd parkem, pěší výlety, poté odjezd přes Kanab k Lake Powell; dle počasí možnost koupání v tomto pouštním jezeru vzniklém přehrazením kaňonu řeky Colorado; nocleh v Page.

18. den

NP Grand Canyon – průjezd po jižní terase kaňonu s vyhlídkami a s časem k individuálním krátkým výletům; doporučujeme fakultativní let nad Grand Canyonem letadlem nebo helikoptérou – nezapomenutelný zážitek; odpoledne pokračování cesty do Las Vegas – orientační okruh nočním městem.

19. den

Las Vegas – celodenní volno, lze využít k samostatné návštěvě kasin a atrakcí města, či k relaxaci u hotelového bazénu. Protože však „to pravé“ poskytuje teprve noční rozzářené město, nabízíme tento den fakultativní výlet k nejvyšší přehradní hrázi světa Hoover Dam na řece Colorado (vč. elektrárny a visitor komplexu – cca 5 h); večer nabídneme fakultativní let helikoptérou nad zářícím nočním Las Vegas – jedinečný zážitek!

20. den

NP Death Valley – časný odjezd do slavného Death Valley, nejnižšího a nejteplejšího bodu zemské západní hemisféry; prohlídka, poté pokračování cesty do Los Angeles.

21. den

Los Angeles – celodenní prohlídka zahrnující největší atrakce této metropole – Hollywood, Beverly Hills, Griffith Observatory, Rodeo Drive; odpoledne fakultativně návštěva filmových studií Universal.

22.–23. den

Dle letového řádu dopoledne volno, transfer na letiště a odlet do Prahy; přílet 23. den v odpoledních hodinách.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Los Angeles–Praha
  • doprava klimatizovaným minibusem
  • 21x hotely a motely turistické kategorie
  • minimálně 12x snídaně
  • plavba lodí po zálivu pod Golden Gate
  • vstup do továrny Boeing
  • cestovní pojištění CK America Tours.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

vstupní formality cílové země a tranzitních zemí, další stravování, spropitné místním řidičům, průvodcům a personálu; vstupy a fakult. akce nezahrnuté v programu, event. palivové příplatky k fakultativním akcím, poplatky za odbavení zavazadel (cca 3000 Kč dle termínu a letu).

Poznámka:

Sleva pro třetí osobu na pokoji (dvě 2lůžka) – 4300 Kč, sleva pro čtvrtou osobu na pokoji (dvě 2lůžka) – 3400 Kč.

Celkem ujedeme asi 9010 km. Zájezd může být uskutečněn v opačném směru.

Jednolůžkový pokoj (nepovinný) u zájezdu:
Příplatek za jednolůžkový pokoj vám nebude účtován v případě, že se hlásíte dostatečně brzy před odjezdem zájezdu a nevadí vám doplnění. I přesto se může stát, že vám budeme muset z důvodu velké naplněnosti jednolůžkový pokoj účtovat, a to i třeba půl roku před odjezdem (rozhodující je vždy informace od pořadatele při rezervaci zájezdu). Pokud máte zájem o doplnění, uveďte to již při rezervaci zájezdu.

Víza:

Ke vstupu do USA je nutný biometrický pas a registrace ESTA, o kterou si požádejte výhradně přes stránky Ministerstva vnitřní bezpečnosti USA: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/, nebo platný pas s vízem USA.

Od 21. 1. 2016 platí změněné podmínky pro cestování v rámci bezvízového styku. Pokud občan ČR cestoval kdykoliv po 1. 3. 2011 do Iráku, Íránu, Jemenu, Libye, Somálska, Sýrie a Súdánu, nemůže k cestě do USA využít ESTA (Visa Waiver Program), ale musí na Velvyslanectví USA požádat osobně o vízum. Více na stránkách MZV.

Pořadatel:
America Tours, v. o. s.
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů