Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Plavba po zálivu kosmopolitního města Vancouver
  • NP Banff i NP Jasper s ledovcem Athabasca
  • Nejkrásnější vodní cesta světa – Inside Passage
  • Ostrov Vancouver a hl. město Britské Kolumbie – Victoria

Naši zkušení průvodci vás seznámí s metropolemi a přírodou západní Kanady. Poznáte kosmopolitní Vancouver i prérijní Calgary, luxusní Kelownu i od světa odříznutý Prince Rupert. Projdete se po trailech Rocky Mountains kolem jezer tak krásných a barevných, že se ani nechce věřit jejich přírodnímu původu. Náš zájezd vám nabídne poznání nejkrásnějších partií Britské Kolumbie a Alberty, dovede vás na přírodní klenot ostrov Vancouver. Setkáte se s medvědy, jeleny a losy, budete se plavit na raftu po řece i na člunu po horském jezeře, vydáte se do pacifických fjordů za velrybami a kosatkami… a celodenní průjezd lodí slavnou Inside Passage jen umocní vaše dojmy.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. den

Letecky Praha – Vancouver (resp. přílet může být v některých termínech i do Seattle v USA); setkání na letišti s průvodcem, transfer do hotelu a orientační meeting.

2. den

Vancouver – celodenní prohlídka zahrnující největší atrakce tohoto velkoměsta, včetně návštěvy Stanley Parku a Lynn Valley s jedinečným visutým mostem a Vancouver Lookout – věže v centru města s 360° výhledem; fakultativně nezapomenutelný let hydroplánem nad městem a mořskou zátokou; návštěva kina IMAX nové generace s filmem "Fly Over Canada".

3. den

Kelowna – časný odjezd přes městečko Hope (známé z filmu Rambo) a North Cascades Range polopouštní krajinou přes městečka Princeton a Penticton k Okanagan Lake, možnost koupání v jezeře; odpoledne příjezd do města Kelowna – prohlídka centra a pro zájemce návštěva vinařství.

4. den

NP Mt. Revelstoke, Radium Hot Springs – přejezd do města Revelstoke, návštěva horského parku Mt. Revelstoke a výlet kvetoucí horskou přírodou; pokračování přes národní park Glacier do městečka Golden ztraceného mezi horami. Potom do Radium Hot Springs, vstupní brány národního parku Kootenay. Po ubytování Vás pozveme ke koupeli ve zdejších termálních pramenech.

5. den

NP Kootenay, NP Banff, Calgary – den začneme průjezdem NP Kootenay, kde budeme obdivovat majestátní horské štíty a ledovce. Při pozdějším průjezdu NP Banff absolvujeme vycházku Johnston Canyonem podél horské bystřiny k vodopádům. Odpoledne dorazíme do Calgary, následuje prohlídka centra a ubytování. Večer společně navštívíme vyhlídkovou věž Calgary Tower.

6. den

NP Banff – přes Canmore (možnost fakultativního letu helikoptérou nad ledovci a horským masivem Three Sisters) do slavného městečka Banff. Cestou Kananaskis Valley, známé výskytem losů a velkým množstvím medvědů baribalů. Po ubytování v Banff prohlídka městečka; v podvečer doporučujeme navštívit termální lázně s výhledem na majestátní vcholky hor.

7. den

NP Banff, NP Jasper – dopoledne návštěva jezer Lake Louise a Moraine Lake v NP Banff. Poté si „odskočíme“ do sousedního NP Yoho, kde navštívíme peřeje řeky Kicking Horse, jedinečné Emerald Lake, a impozantní vodopády Takakkaw. Zhlédneme také zdejší raritu – spirálové železniční tunely. Odpoledne pak navštívíme vyhlídku na jezero Peyto Lake, známé neskutečně pastelovou barvou vody. Ubytování ve večerních hodinách.

8. den

NP Jasper – ráno fakultativní let helikoptérou nad Rocky Mountains; poté následuje odjezd po Icefields Hwy do Jasperu. Po vyhlídce na ledovec Columbia (krátká túra k čelu ledovce) Vás čeká prohlídka parku včetně stejnojmenného městečka. Zde Vás pozveme k plavbě na raftu po řece Athabasca jedinečným krajem neporušené horské přírody! Vaše dnešní cesta pokračuje k úchvatnému jezeru Maligne, kde jsme Vám připravili plavbu lodí s výhledy na okolní majestátní horské štíty.

9. den

PP Mt. Robson – v případě slušného počasí ráno fakultativně možnost výjezdu proslulou lanovkou na vrchol nad městem a vyhlídka na jedinečné panorama hor; pokračování cesty do provinčního parku Mt. Robson, trail a pozorování zvěře; v podvečer příjezd do Prince George.

10. den

Prince Rupert – celodenní přejezd jedinečnou přírodou Britské Kolumbie do téměř od světa odříznutého města Prince Rupert na břehu hlubokého mořského fjordu. Cestou dávejte dobrý pozor na četné medvědy, losy a jeleny!

11. den

Inside Passage – velmi časně se nalodíme na lodní trajekt, kterým absolvujeme celodenní průjezd jednou z nejkrásnějších vodních cest světa; necháme se unášet krásou okolní nedotčené přírody a budeme pozorovat obyvatele zdejších fjordů – vydry, kosatky, běluhy, vorvaně; v pozdní večer příjezd do Port Hardy na ostrově Vancouver.

(U prvního a posledního zájezdu sezóny plavba probíhá zčásti v nočních hodinách, a ubytování je zajištěno na lodi.)

12. den

Vancouver Island – celodenní relaxační přejezd ostrovem Vancouver do hlavního města Britské Kolumbie Victorie; cestou navštívíme Campbell River Duncan.

13. den

Victoria – den zahájíme pěší prohlídkou města, kterou zakončíme ve středu Inner Harbor, přístavu v centru. Odpoledne jedinečný výlet na člunu Zodiac za kosatkami – typickými obyvateli zdejších vod; fakultativně let hydroplánem nad Victorií a pobřežím ostrova Vancouver; poslední večer strávíme v romantickém centru města.

14.–15. den

Dopoledne odjezd trajektem na pevninu, individuální program, transfer na letiště do Vancoveru, letecky zpět do Prahy.

(V případě odletu domů v dopoledních hodinách bude přesun na pevninu realizován předešlý večer.)

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Vancouver–Praha
  • 13x hotely *** a motely
  • minimálně 8x snídaně
  • klimatizovaný minibus nebo SUV
  • trajekt Inside Passage
  • plavba na raftu po řece Athabasca
  • plavba lodí po Maligne Lake
  • výlet na rychlém člunu za kosatkami a velrybami
  • plavba lodí po zálivu Vancouver
  • vstup do IMAX Fly Over Canada
  • cestovní pojištění CK America Tours.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

vstupní formality cílové země a tranzitních zemí, další stravování, spropitné místním řidičům, průvodcům a personálu, vstupy a fakult. akce nezahrnuté v programu, event. palivové příplatky k fakultativním akcím, poplatky za odbavení zavazadel (cca 3000 Kč dle termínu a letu).

Poznámka:

Sleva pro třetí osobu na pokoji (dvě 2lůžka) – 4900 Kč, sleva pro čtvrtou osobu na pokoji (dvě 2lůžka) – 3400 Kč.

Celkem ujedeme asi 3800 km. Zájezd může být z provozních důvodů směrován opačně; začátek a konec může být ve Vancouveru nebo Calgary.

Jednolůžkový pokoj (nepovinný) u zájezdu:
Příplatek za jednolůžkový pokoj vám nebude účtován v případě, že se hlásíte dostatečně brzy před odjezdem zájezdu a nevadí vám doplnění. I přesto se může stát, že vám budeme muset z důvodu velké naplněnosti jednolůžkový pokoj účtovat, a to i třeba půl roku před odjezdem (rozhodující je vždy informace od pořadatele při rezervaci zájezdu). Pokud máte zájem o doplnění, uveďte to již při rezervaci zájezdu.

Víza:

Ke vstupu do Kanady je nutný platný pas a registrace eTA (v případě příletu do Kanady), o kterou si požádejte zde: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta.htmlnebo platný pas s vízem.

Ke vstupu do USA je nutný biometrický pas a registrace ESTA, o kterou si požádejte výhradně přes stránky Ministerstva vnitřní bezpečnosti USA: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/, nebo platný pas s vízem USA.

Od 21. 1. 2016 platí změněné podmínky pro cestování do USA v rámci bezvízového styku. Pokud občan ČR cestoval kdykoliv po 1. 3. 2011 do Iráku, Íránu, Jemenu, Libye, Somálska, Sýrie a Súdánu, nemůže k cestě do USA využít ESTA (Visa Waiver Program), ale musí na Velvyslanectví USA požádat osobně o vízum. Více na stránkách MZV.

Pořadatel:
America Tours, v. o. s.
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů