Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Koloniální architektura, incké památky
  • Unikátní fauna na souostroví Galapágy
  • Panoramata zasněžených And
  • Za indiány do pralesů Amazonie

Přesvědčte se spolu s námi, že Ekvádor je geograficky nenapodobitelnou zemí. Jméno mu dala poloha přímo na rovníku. Páteř země tvoří rozlehlý hřeben And, dokonce s „nejvyšší horou světa“, protože zeměkoule v pase trochu přibrala: díky tomu je vrchol vulkánu Chimborazo (6310 m) vzdálenější od středu naší planety než vrchol Everestu. Andy od sebe zcela oddělují dvě nízko položené oblasti – Amazonii na východě a západní pobřeží Pacifiku. Tato různorodost země na poměrně malém prostoru předurčuje i mimořádnou pestrost našeho ekvádorského putování. Dále vás náš zájezd zavede na souostroví Galapágy ležící v Tichém oceánu, přibližně 1000 km na západ od pobřeží Ekvádoru. Díky specifickým klimatickým podmínkám a izolovanosti se zde vyvinula jedinečná fauna. Tu představují například leguáni, obrovské želvy nebo nelétající kormoráni. Tyto sopečné ostrovy byly vyhlášeny přísným národním parkem a kvůli jejich ochraně je zde omezen cestovní ruch.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–4. den

FAKULTATIVNÍ ÚVOD – AMAZONIE

1.–2. den

Letecky Praha – Quito – Lago Agria, přejezd motorovou kánoí do rezervace Cuyabeno, příjezd do lodge, odpoledne koupání v laguně a odpočinek.

3.–4. den

Pobyt v Amazonii – brzy ráno exkurze za pozorováním ptáků a růžových delfínů, dopoledne pěší výlet džunglí (asi 4 hod.) s výkladem a příklady využití lokálních přírodních zdrojů, plavba kánoí systémem lagun s pozorováním fauny, návštěva indiánské komunity kmene Siona s přípravou casabe, večer plavba lagunou a řekou, pozorování noční fauny; ubytování v krásných lodžích Siona Lodge.

5. den

Transfer zpět na letiště Lago Agria, přelet do Quita a pokračování hlavním programem zájezdu.

1.–10. den

HLAVNÍ PROGRAM – ANDSKÁ OBLAST

1.–3. den

Letecky Praha – Quito, Otavalo – prohlídka světoznámého indiánského trhu s textilními výrobky, návštěva kaskády Peguche s procházkou eukalyptovým lesem, exkurze archeologickým areálem Cochasqui – ceremoniální pyramidy, pohřební mohyly, lunární a sluneční kalendář.  

Quito – prohlídka historického centra města: katedrála, kostel La Compaňía, náměstí San Francisco a Plaza Grande, přesun na rovník, citadela Mitad del Mundo s expozicí ekvádorských etnik a ukázkou fyzikálních fenoménů na rovníkové linii.

4. den

NP Cotopaxi – odjezd do oblasti andské tundry zvané „paramo“, výjezd a krátký výstup k horské chatě Jose Ribas (4850 m) na hranici ledovce aktivní sopky Cotopaxi (5897 m), prohlídka laguny Limpiopungo s okolní přírodou a divokými koňmi.

5. den

Laguna Quilotoa v rezervaci Ilinizas – nádherná laguna s možností sestupu a výstupu ke kráteru (případně s pomocí muly), přesun do koloniálního města Riobamba s působivými výhledy na nejvyšší sopku Ekvádoru Chimborazo (6310 m), cestou dle možností návštěva indiánských trhů.

6. den

Alausí – Nariz del Diablo (Ďáblův nos) – projížďka historickou železniční tratí, která úvratěmi překonává velkou nadmořskou výšku do hluboké soutěsky, návštěva muzea se zaměřením na stavbu železnice, pokračování do Ingapirca a návštěva nejvýznamnější ekvádorské incké památky, přejezd do krásného koloniálního města Cuenca.

7. den

NP El Cajas – výlet do vysokohorského národního parku s více než 200 jezery, krátký výlet okolo laguny La Torrera; prohlídka historického centra města Cuency .

8. den

Guayaquil – přesun do pobřežního města a prohlídka historické čtvrti Las Penas, promenáda Malecon 2000, kavárničky na nábřeží, Parque de las Iguanas.

9.–10. den

Transfer na letiště a buď odlet do Prahy, nebo pokračování na Galapágy.

9.–14. den

PRODLOUŽENÍ – GALAPÁGY

9. den

Odlet na Galapágy na ostrov Baltra, transfer k doku na ostrově Santa Cruz a odjezd člunem na ostrov Isabela, návštěva laguny s plameňáky.

10. den

Ostrov Isabela – nenáročný výlet ke kráteru Sierra Negra (druhý největší vulkanický kráter na světě) a prohlídka vulkánu Chico, odpoledne lodí na ostrůvek Tintoreras, pozorování fauny a šnorchlování.

11. den

Ostrov Santa Cruz – ráno odjezd člunem na ostrov, výlet na výzkumnou stanici Charlese Darwina a následně na vysočinu ostrova, lávové tunely, pozorování želv sloních ve volné přírodě aj.

12. den

Celodenní výlet lodí dle dispozic na vybraný ostrov Bartolome, Plazas nebo Santa Fe – pěšky po ostrově, pozorování flóry a fauny, šnorchlování, relaxace, návrat do Puerto Ayora.

13.–14. den

Transfer na letiště, cestou návštěva propastí Los Gemelos, odlet do Quita či Guayaquilu, letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • česky mluvící průvodce na hlavní program a na Galapágy + místní průvodce v Amazonii
  • letenka včetně všech poplatků Praha–Quito / Guayaquil–Praha ve výši 22 000 Kč
  • 2x vnitrostátní letenka – na Galapágy ve výši 8000 Kč a do Amazonie ve výši 5000 Kč
  • doprava minibusem s místním řidičem
  • lodní výlety na Galapágách
  • 8x (+1x) hotel **/*** se snídaní
  • 3x hotel **/*** s plnou penzí v Amazonii
  • 4x hotel **/*** s polopenzí na Galapágách
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):
  • QUITO: Pana z El Panecillo (nejvyšší hliníková socha na světě) – cca 1 USD, kostel La Compañía – cca 4 USD, katedrála – cca 3 USD, bazilika – cca 4 USD, Intinan Museum – Equator Line – cca 4 USD, městská lanovka – cca 8,50 USD;
  • COTOPAXI: Mariscal Sucre Museum – cca 3 USD;
  • QUILOTOA: jízda na koni – cca 10 USD, kajak (30 min.) – cca 4 USD;
  • ALAUSI: vláček v Nariz del Diablo – cca 33 USD, ruiny Ingapirca – cca 7 USD;
  • CUENCA: vstupy celkem – cca 10–15 USD;
  • GUAYAQUIL: vstupy celkem – cca 10–15 USD.
Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

8–16 účastníků

Klima:

V Ekvádoru jsou vždy velké rozdíly mezi klimatem v jednotlivých částech – tj. na pobřeží a v nížinách, v horském pásmu a v pralese. Na celém území je vysoká vlhkost vzduchu. Jarní až letní období nabízí nejvhodnější kombinaci klimatických podmínek pro návštěvu regionu.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů