Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Krásné karibské pláže, skvělá káva i výborný rum
  • Lodní výlety a koupání na atlantickém i karibském pobřeží
  • Tropické národní parky s vodopády a krásnými řekami
  • Koloniální památky v Santo Domingu

Unikněme z listopadových plískanic do slunné náruče Karibiku! Ostrov Hispaniola a vlídná Dominikánská republika, která zabírá jeho větší část, nám k tomu nabízejí ideální podmínky. Hispaniola je po Kubě druhým největším a zároveň nejhornatějším ostrovem Karibiku, takže kromě tradičního koupání a šnorchlování na palmami lemovaném pobřeží nabízí i mimořádně atraktivní vnitrozemí s krásnou, bujně zelenou přírodou. 
Všechna lákadla ostrova ochutnáme plnými doušky. Program zájezdu je často variantní a každý si ho může vyladit podle vlastních představ – užijí si ho proto jak příznivci pohodové poznávací verze, tak zájemci o turistiku a aktivní zážitky v tropické přírodě. Společně si pak užijeme vlahé večery, příjemně strávené na terasách hospůdek s bohatou nabídkou karibských specialit a míchaných nápojů, případně i neodolatelné rytmy místních tanců – žhavého merenge a romantické bachaty.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. den

Letecky Praha (Mnichov s transferem) – Dominikánská republika; přejezd do letoviska Boca Chica.

2. den

Dopoledne koupání na pláži na jižním karibském pobřeží, následně přejezd do horského letoviska Jarabacoa – cestou krásné pohledy na nížinu Cibao, zemědělskou zásobárnu země se sady mandarinek, banánovými plantážemi i rýžovými poli, a kopcovitou krajinu podhůří Cordillery Central.

3. den

Jarabacoa a program v pohoří Cordillera Central – krátký pěší výlet k vodopádu Jimenoa, návštěva továrny na zpracování kávy, návštěva River Club Jarabacoa nad soutěskou řeky Yaque del Norte s možností koupání v řece nebo přírodních bazénech.

4. den

Dopoledne nenáročné pěší vycházky v okolní horské tropické přírodě, odpočinek v příjemné zahradě hotelu a případné fakultativní programy dle vašeho výběru – rafting na řece Yaque del Norte, projížďky na koních či horských kolech; odpoledne přejezd na severní atlantické pobřeží do Puerto Plata.

5. den

Lanovkou na horu Loma Isabel de Torres (799 m) – výhled na moře i do vnitrozemí od sochy Krista, botanická zahrada, možnost pěšího sestupu, odpoledne variantně prohlídka města Puerto Plata, nebo koupání.

6. den

Cascading 27 Charcos Damajagua – fakultativně průstup kaskádovou říčkou s 27 menšími vodopády a přírodními tobogány, koupání na plážích Atlantiku, nebo volný program v Puerto Plata – krásné koloniální náměstí s příjemnými kavárnami a výbornými restauracemi; v ulicích možno nahlédnout do výroben doutníků.

7. den

Paradise Island – autobusový přejezd ke karibské pláži a následně lodní výlet na krásný ostrůvek s možností šnorchlování a ochutnávky rumu – cestou zpět plavba mezi mangrovy; přejezd na jižní karibské pobřeží a ubytování v Santo Domingo.

8.–9. den

Santo Domingo  – prohlídka hlavního města ostrova s historickým koloniálním centrem Zona Colonial (Kolumbův palác na Plaza Espaňa, nejstarší katedrála Santa María de la Encarnación, procházka ulicí Las Damas k pevnosti Ozama); odpoledne procházka podzemními krasovými jezírky v NP Los Tres Ojos, Národní akvárium; volný program v hlavním městě; následující den ubytování v přímořském letovisku Bayahibe.

10. den

Koupání na karibském pobřeží, případně dopoledne fakultativně návštěva krasové jeskyně Las Maravillas se skalními kresbami původních indiánů Taínů.

11. den

Cordillera Oriental – celodenní minibusový a pěší výlet do odlehlé horské oblasti, túra k vodopádu Las Jaldas (120 m – nejvyšší v Karibiku, pod vodopádem koupání) – cestou políčka, kakaové plantáže a v kopcích horský tropický porost.

12. den

Lodní výlet do NP Cotubanama (Del Este) – mořské proudy v průlivu Catuano, modrá laguna, pozorování fregatek a pelikánů, koupání a odpočinek na ostrově Saona spojené s obědem; cestou zpět možnost zahlédnout červené hvězdice.

13.–15. den

Bayahibe – závěrečný relax a koupání, případně vycházky v přilehlém národním parku či fakultativně lodní výlet se šnorchlováním na ostrov Catalina – dle vašeho výběru. Letecky zpět do Prahy (Mnichova) a transfer do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce CK
  • letenka vč. všech poplatků v ceně asi 22 000 Kč
  • transfer na/z letiště v případě odletu z jiného letiště než Praha
  • doprava nájemním autobusem
  • 13x hotel/penzion
  • lodní výlety na Paradise Island a do NP Cotubanama včetně obědů a dle potřeby s vybavením na šnorchlování
  • projížďka lodí mangrovými háji
  • lanovka na Loma Isabel de Torres
  • prohlídka Santo Dominga včetně oběda
  • všechny vstupy kromě fakultativních programů
  • informační materiály.
Poznámka:

Lety jsou standardně operovány leteckými společnostmi KLM (přes Amsterdam) či Air France (přes Paříž-CDG), nejsou však vyloučeny i jiné letecké společnosti. V současné nejisté situaci ohledně letů je pravděpodobné, že let bude operován z/do Mnichova či jiného blízkého letiště, kam vám zajistíme transfer.

Fakultativní služby:
  • Rafting na krásné řece Yaque del Norte (střední náročnost WW II–IV) – asi 55 USD včetně oběda
  • Cascading (se zkušeným průvodcem, v plovací vestě a přilbě) – asi 20 USD
  • Projížďka na koni v Jarabacoa – 30 USD
  • Výlet do krasové jeskyně Las Maravillas – asi 30–40 USD dle počtu osob
  • Šnorchlování na Isla Catalina – asi 65 USD
Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

6–16 účastníků

Klima:

Tropické přímořské, vzduch obvykle 25–31 °C, bez velkých výkyvů. Listopad patří do optimální sezony se suchým obdobím, zejména na jižním pobřeží.

Ubytování:

Ubytováni budete v hotelech **–*** umístěných ve většině případů v centrech měst.

Stravování:

V ceně jsou 3 obědy a jídlo na některých fakultativních programech. Ostatní stravování je z místních zdrojů v penzionech, různých hospůdkách či v obchodech. Ceny jsou docela příznivé, srovnatelné s ČR.

Náročnost:

Rafting a cascading vyžadují trochu šikovnosti, ale zvládnou je i začátečníci, samozřejmě je třeba umět plavat.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů