Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Pobyt na korálovém ostrově v Indickém oceánu
  • Stone Town  – za poznáním historie
  • Zajímavá fauna i flóra, nákupy koření
  • Stylový hotel na nejlepší pláži, možnost šnorchlování i potápění

Korálový ostrov nazývaný Zanzibar byl už před 500 lety důležitou obchodní a kulturní křižovatkou v Indickém oceánu. V současné době je v povědomí spíše produkcí mnoha druhů koření a tropického ovoce a zejména díky svému klimatu a teplému moři jako vyhledávaný cíl cestovatelů. Naštěstí jej turismus zatím nepřipravil o jeho jedinečnou atmosféru. Přes svůj turistický potenciál si celý ostrov stále zachovává původní ráz s chýšemi místních obyvatel, žijících převážně z rybolovu a pěstování tropických plodin. Turistické rezorty malebně zapadají svým stylem do okolí a panorama tu nikde nekazí betonové hotely nebo jiné výškové budovy. Historické centrum jediného města na ostrově – Stone Town – je dokonce zařazeno na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Zanzibar je ve správném významu souostrovím tvořeným ostrovy Unguja a Pemba. Právě Unguja je všeobecně nazývaná Zanzibarem a tvoří cíl naší cesty, který leží v jižní polovině chráněné mořské rezervace Zanzibar Archipelago. Přístrojové potápění nebo šnorchlování, plavání s delfíny, rybaření a odpočinek na písečných plážích – tak vypadají hlavní turistická lákadla. Po celou dobu pobytu budeme plnými doušky ochutnávat ze všeho, co nám tropická vegetace a teplé moře nabízí. Rovným dílem budeme pobývat v jižní i severní části ostrova. Na jihu ostrova budeme mít na dosah historický Stone Town, který vás okouzlí svými tajuplnými malebnými uličkami i skvělou gastronomií.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. - 2. den

Letecky Praha – Zanzibar (Tanzanie); ubytování ve Stone Townu – zde strávíme celkem 4 noci, možnost koupání v moři (hotel je situován cca 2 minuty chůze od pláže); možnost nákupů koření na pestrém trhu Darajani; možnosti večeří v zahradách Forodhani – mořské plody, ryby a další místní speciality, vskutku gurmánský zážitek.

3. - 4. den

Bohatý volitelný program dle vlastního výběru:

A)Prohlídka starobylého historického jádra Stone Townu, kde se prolínají vlivy arabské, evropské, africké i indické: dominanta města Palác zázraků – Beit al Ajaib, zdobná budova Old Dispensary, Stará celnice, Palace museum, Ngome Kongwe – zanzibarská pevnost, Perské lázně, katolická katedrála sv. Josefa, anglikánské katedrála postavená na místě bývalého trhu s otroky; celou dobu nás budou provázet nejslavnější architektonické prvky Stone Townu – masivní vyřezávané, ornamenty zdobené dveře, jež odpradávna symbolizovaly moc a postavení majitele domu; využijeme možnosti vstoupit do některé z mnoha místních mešit, ale navštívíme i hinduistický chrám.

B) Delfin tour – plavání s delfíny (na malé rybářské loďce s ploutvemi a šnorchlem, pak už jen skok do vody mezi delfíny...) a NP Jozani Forest – pralesní rezervace s endemickými guerézami.

C)Výlet lodí na korálový ostrůvek Changu s chovnou stanicí obřích želv a antilopek suni – možnost koupání či šnorchlování na přilehlém korálovém útesu.

D)Spice tour – cesta za kořením: průvodcovaný výlet s výkladem o pěstování koření a tropického ovoce spojený s ochutnávkami (např. muškátový oříšek, pepřovník, chlebovník různolistý, vanilka pravá, skořicovník, hřebíčkovec vonný, karambola obecná, kakaovník pravý apod.).

5. - 9. den

Přejezd na sever ostrova s bílými plážemi a nejlepším koupáním na celém Zanzibaru – strávíme zde 5 nocí; možnost mnoha fakultativních programů a aktivit:

A) Šnorchlování a přístrojové potápění na korálové bariéře – celodenní výlet na ostrov Mnemba se šnorchlováním; půldenní výlet na ostrov Tumbatu se šnorchlováním

B) Rybaření.

C) Návštěva záchranné stanice mořských želv a rehabilitačního centra, ve kterém můžete se želvami plavat.

D) Plavba na tradiční plachetnici "dhau" s drinkem či večeří v západu slunce.

10. den

Noční odjezd na zanzibarské letiště a odlet do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce CK a místní průvodci
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Zanzibar–Praha
  • veškeré transfery
  • 9x hotel ***/**** (2lůžkové pokoje) se snídaní
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

tanzanské vízum – 50 USD (je třeba mít dolarovou bankovku přesně této nominální hodnoty nebo lze většinou platit kartou).

Poznámka:

Vzhledem k letu přímo na Zanzibar (via Istanbul) a zpět opět přímo ze Zanzibaru (via Istanbul) není potřeba mít očkování proti žluté zimnici.

Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

min. 16 účastníků

Ubytování:

4x hotel v centru Stone Townu – např. Forodhani Park Hotel ***+ (www.forodhaniparkhotel.com), 5x Amaan Bungalows Beach Resort ***+ (www.amaanbungalows.com; přímo na pláži ve vesnici Nungwi – hotel má i velký bazén a oblast Nungwi je nejlepší oblastí na ostrově, co se týká možností koupání v moři).

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů