Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Nejposvátnější místa tří náboženství
  • Biblický Jeruzalém 
  • Galilejské jezero, Rudé i Mrtvé moře
  • Petra  – ojedinělý komplex skalních chrámů

Připravit opravdu ucelený zájezd po biblických památkách Blízkého východu je téměř nadlidský výkon, ale přesto jsme se o to pokusili. Většina starozákonních i novozákonních památek sice leží na území Izraele, ale některé i na obtížněji dostupných Palestinských autonomních územích, a další i v sousedním Jordánsku. Přičteme-li k tomu ne zcela přehlednou a hlavně neustále se měnící politickou a bezpečnostní situaci, není to snadný úkol. Přesto se s námi můžete vydat poznat místa, kudy kráčela historie, kde vznikala tři největší monoteistická náboženství a kde se snoubí starý svět s novým. Nahlédneme do mentality a zvyků židů, křesťanů i muslimů a kromě historických památek si vychutnáme i přírodní krásy navštívených zemí. Zájezd připravujeme ve spolupráci s osvědčenými místními partnery a jeho program vychází z aktuální situace v tomto dynamickém regionu.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Tel Aviv přílet a návštěva historického přístavu Jaffa, kde sv. Petr zachránil Tabithu od smrti; Caesarea – prohlídka římského amfiteátru a akvaduktu; volné pozdní odpoledne v Tel Avivu – koupání ve Středozemním moři.

3. den

Akka : přejezd přes Haifu do historického přístavu proslulého z dob křížových výprav; Nazaret – návštěva baziliky Zvěstování a kaple, kde archanděl Gabriel zvěstoval Panně Marii narození Ježíše; Kána Galilejská místo prvního Ježíšova zázraku, kdy na svatbě proměnil vodu ve víno; večerní přesun do Tiberias.

4. den

Galilejské jezero – projížďka lodí; dle časových možností: hora Blahoslavenství; Tabgha místo zázraku rozmnožení chleba a ryb; kibuc Nof Ginosar a Kafarnaum, kde si Ježíš vybral své učedníky; přesun na Golanské výšiny až do míst s výhledem na syrskou hranici; památník Jomkipurské války; cesta zpět do Tiberias přes Yardenit, kde se Jordán vylévá z Galilejského jezera.

5. den

Jordánsko: přejezd přes most Sheikh Hussein; návštěva antického Džeraše – jednoho z největších římských měst na Blízkém východě; hora Nebo, odkud Mojžíš uviděl "Zemi zaslíbenou"; vádí Musa.

6. den

Petra celodenní návštěva unikátního komplexu nabatejských monolitických chrámů vytesaných ve skalách – královské hrobky, pokladnice, divadlo, historické město Petra.

7. den

Vádí Rum :monumentální údolí magické pouště Lawrence z Arábie, kde se obří okrové věže tyčí do výšky až 600 m z rovinatého dna údolí – toto údolí patří k nejúchvatnějším přírodním zajímavostem Blízkého východu; odpoledne koupání v Eilatu.

8. den

Kráter Ramon –vyhlídka a výstup na pevnost Masada ; návštěva oázy Ejn Gedi s damany a kozorožci; koupání v Mrtvém moři.

9. den

Kumrán – návštěva archeologické lokality, místa naleziště svitků od Mrtvého moře; Jericho – nejníže položené a nejdéle trvale osídlené město na světě.

10. den

Jeruzalém : cesta na Olivetskou horu; návštěva kostela Dominus Flevit; Getsemanská zahrada; židovský hřbitov; vstup do starého města Sionskou bránou; židovská čtvrť; procházka po Cardo; Zeď nářků; fakultativně Skalní dóm, kde měl Abrahám obětovat svého syna Izáka; Křížová cesta až k chrámu Božího hrobu.

11. den

Jad Vašem – návštěva památníku holokaustu; individuální procházka ortodoxní židovskou čtvrtí Mea Šearim; alternativní výlet do Betléma dle aktuální bezpečnostní situace.

12. den

Přesun na letiště v Tel Avivu, letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Tel Aviv–Praha ve výši 7000 Kč
  • doprava autobusem
  • 10x hotel *** s polopenzí
  • vstupné dle programu včetně Petry
  • informační materiály
  • průvodce CK a místní průvodci.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

izraelské a jordánské výstupní / vstupní poplatky – celkem cca 45 USD

Poznámka:

Při větším počtu účastníků doprovází skupinu 1 česky mluvící průvodce a 1 anglicky mluvící průvodce.

Upozornění:

Máte-li v pase razítko/vízum ze zemí, které neuznávají existenci státu Izrael, popřípadě s ním nemají přátelské styky (např. Sýrie, Alžírsko, Írán, Libye, Irák, Jemen apod.), prosím konzultujte toto s námi co nejdříve. V případě nutnosti bude třeba nechat si vystavit nový pas!

Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

15–32 účastníků

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů