Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Horská etnika Vietnamu a Laosu – Hmongové, Khmu a další
  • Starobylá Hanoj a elegantní Luang Prabang
  • Krásná příroda po obou stranách vietnamsko-laoské hranice
  • Zajímavá místa moderní historie

Jihovýchodní Asie patří mezi etnicky a nábožensky nejpestřejší oblasti světa
a pro horské oblasti to platí dvojnásob. Žijí zde představitelé tzv. horských
kmenů, jež si doposud zachovaly svou tradiční kulturu a způsob obživy. Vypravíme
se za Bílými Thajci, Hmongy, obyvateli etnik Khmu či Akha a dalšími, jež od sebe
doposud snadno rozpoznáme podle krásného a unikátního oblečení jejich žen.
Navštívíme méně známá místa a odlehlé vesničky někdejší Indočíny, pohnutou historii oblasti si připomeneme u Dien Bien Phu či v jeskyních laoských komunistů. Zastavíme se samozřejmě i ve strarobylých městech Hanoji a Luang Phrabangu. 

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Hanoj: přílet, stará Hanoj – chrám Ngoc Son s dřevěným Mostem jitřních paprsků, Hoan Kiem – jezero Navráceného meče s Želví věží; vodní loutkové divadlo.

3.den

Hanoj: dokončení prohlídky – Chrám písemnictví, Pagoda na jediném sloupu, mauzoleum Ho Či Mina, věznice Hoa Lo, Etnologické muzeum; možnost projížďky rikšami.

4.den

Hanoj – Mai Chau: vesnice Ba Vi s lidmi etnika Dao; plantáže u Ba Trai – vyhlášený vietnamský čaj; údolí Mai Chau s etnikem Bílých Thajců, domy na kůlech a rýžová políčka – taneční představení anocleh v tradičním domě.

5.den

Mai Chau – Sam Neua: překročení hranic s Laosem; návštěva jeskyní u Viengxay (centrum laoských komunistů během vietnamské války) – tzv. skryté město (školy, nemocnice a hlavní stan komunistického vedení).

6.den

Sam Neua – Phonsavancelodenní přejezd krásnou krajinu s vesničkamihorských etnik; nocleh v Phonsavanu.

7.den

Phonsavan – Luang Phrabang: Planina džbánů s až 2000 let starými kamennými nádobami – jedno z nejtajemnějších míst JV Asie; půldenní přejezd do Luang Prabangu.

8.den

Luang Phrabang : někdejší sídlo laoských králů – chrámy Wat Xieng Thong a Wat Visoun, vrch Phu Si s výhledy na řeku Mekong; barvitý večerní trh.

9.den

Luang Phrabang: krajina vápencových skal, týkových plantáží a políček rýže a zeleniny – výlet k vodopádům s možností koupání, vesnice s populací pracovních slonů.

10.den

Luang Phrabang – Nong Khiaw: plavba k jeskyním Pak Ou s desítkami sošek Buddhů; městečko Nong Khiaw mezi vápencovými kopci na jednom z nejhezčích míst někdejší Indočíny. 

11.den

Nong Khiaw – Muang Ngoi: lodí do Muang Ngoi, procházky v okolí – vesničky etnik Khmu a Tai Deng, rýžová políčka a tradiční domy na kůlech, život na laoském venkově.

12.den

Muang Ngoi – Dien Bien Phu: celodenní přesun – lodí a poté minibusy, překročení hranic do Vietnamu a pokračování do Dien Bien Phu.

13.den

Dien Bien Phu – místo porážky francouzských vojsk v bitvě z r. 1954, představující zvrat první indočínské války.

14.den

Dien Bien Phu – Than Uyen: přesun krásnou horskou krajinou SZ Vietnamu – rýžové terasy etnika Dao; městečko Than Uyen v nádherné oblasti Hoang Lien Son.

15.den

Than Uyen – Sapa: přejezd dále na sever – vesničky etnik Lao a Lu s bohatě zdobeným oblečením zdejších žen; městečko Sapa na úpatí nejvyšší vietnamské hory Fansipan (3143 m n.m.).

16.den

Sapa:trhy etnických menšin přicházejících v tradičním oblečení prodat své zboží; procházky po okolí – návštěva vesnice černých Hmongů.

17.den

Sapa – Hanoj: vesničky etnik Tay a Day; 100 m vysoký Stříbrný vodopád, úžasné výhledy na hory v průsmyku Tram Tom (nejvyšší ve Vietnamu); noční lehátkový vlak.

18.–19.den

Hanoj – Praha: ranní příjezd do Hanoje; odlet do ČR, přílet týž den pozdě večer, nebo 19. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Hanoj–Praha (vč. všech poplatků)
  • 14x hotel ** se snídaní
  • 1x společná ložnice v tradičním domě
  • 1x noční vlak
  • lodi
  • minibusy
  • český odborný průvodce China Tours. 
Pořadatel:
CK China Tours
Velikost skupiny:
6–16 účastníků
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů