Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Komplex monolitických skalních svatyní v Mahábalípuramu
  • "Velké žijící ćólské chrámy" z 11. století 
  • Plavba na hausbótu indickým venkovem i horské plantáže čaje a koření
  • Relaxace na pláži u moře

Vánoce strávené v křesťanské části Indie budou méně "ladovské", ale o to více barevné a veselé. Čeká nás ochutnávka nejen tradiční kéralské kuchyně a místních pověstných čajů, ale i kulturní zážitek ve formě tradičního divadla kathakali. Na obytné lodi – hausbótu – si uděláme vyhlídkovou plavbu indickým venkovem a z pohodlí kajuty budeme pozorovat pestrý život kolem: ženy v barevných sárí, rybáře, vesničky obklopené kokosovými palmami. V NP Périjár se svezeme na slonovi a pak si uděláme exkurzi do manufaktury na výrobu čaje. Závěrečná relaxace na vyhřátých plážích Indického oceánu bude sladkou tečkou za naším pestrým programem. 

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

 Praha – Madrás – Mahábalípuram : přílet a přesun na Koromandelské pobřeží; jedinečný skalní reliéf Ardžunovo pokání, 5 skalních chrámů ve tvaru vozů; možnost koupání.

3. den

Mahábalípuram – Auroville – Puttučéri:  mezinárodní futuristická komuna-město s 80 usedlostmi; bývalé hlavní město francouzských držav v Indii, dodnes jsou zde krásné bulváry i impozantní kostely.

4. den

Puttučéri – Tandžávur:  chrám Airávatéšvara v Darasuramu  – čólská architektura 11. a 12. stol.; Tandžávur – město plné krásných chrámů.

5. den

Tandžávur – Triči: monumentální žulový Brhadíšvarův chrám  z 10. stol., velkolepá pevnost v Tiruččirápalli, posvátný ostrov Šrírangam s chrámovým komplexem Ranganáthasvámí, Gándhího tržiště.

6. den

Triči – Maduraj: městu vévodící obrovský chrámový komplex Mínákší-Sundaréšvara, projížďka rikšami po městě, pradlácke gháty, Gándhího muzeum, anglikánská katedrála; večerní světelná a zvuková show v paláci Tirumály Nájaky.

7. den

Maduraj – NP Perijár: tygří rezervace obklopená čajovými plantážemi v Kardamomovém pohoří, projížďka lodí po Perijárském jezeře, k němuž se chodí napojit zvěř (sloni, divoká prasata, gauři, jeleni sambar, makak lví...); botanická zahrada koření; projížďka na slonovi.

8. den

NP Perijár – Alappuza: kraj kéralských vodních cest, nalodění na tradiční hausbót – kettuvalam a plavba klidnými kanály, kolem nichž uvidíme mnoho malých vesnic lemovaných kokosovými palmami a obklopených rýžovými políčky.

9. den

Koupání a relaxace na pobřeží Indického oceánu; fakultativně možnost celodenního výletu do Tiruvanantapuramu, hl. m. Kéraly – chrám Anantha Padmanabhasvámí, palác Padmanabhapuram, nejhezčí ukázky tradiční kéralské dřevěné architektury.

10. den

Kóčin – nejkosmopolitnější město Kéraly a centrum obchodu s kořením: palác Mattančerri, synagoga Paradésí, kostel Sv. Františka, čínské rybářské sítě; večerní představení kathakali – tradiční tanečně-divadelní umění.

11. den

Kóčin – Modré hory: vysoko položené louky, šóly (horské stále zelené lesy) a malebné vesničky; prohlídka továrny na zpracování čaje; horské městečko Coonoor – pěší výlet po okolí, návštěva botanické zahrady Sim's s více než tisícem rostlinných druhů.

12. den

Connor – Ooty: výlet pitoreskním modrým parním vláčkem  do horské stanice Ooty, ležící na břehu jezera (2240 m) – čeká nás převýšení 2200 m na 45 km trasy.

13. den

Ooty – Kalikat: jeskyně Edakkal s prehistorickými rytinami lidí a zvířat; někejší portugalský přístav Kózíkód – římskokatolická katedrála, mešita Miškal Palli postavená v tradičním kéralském stylu, rušný trh s kořením.

14.–15. den

Odlet do Prahy dle aktuálního leteckého spojení.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Madrás / Kóčin–Praha (vč. všech poplatků)
  • 11x hotel *** se snídaní (u moře může být i bungalov)
  • 1x hausbót s plnou penzí
  • minibusy
  • případně MHD
  • taxíky a rikši
  • 1x minivláček
  • vstupné do památkových objektů a NP dle programu
  • český odborný průvodce China Tours.
Pořadatel:
CK China Tours
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů