Vyhledat zájezd na mapě

Kdy:
24.3.2020, 15:00
Kdo:
Jan Pospíšil
Kde:
Praha-Suchdol: Klub aktivního stáří
Suchdolské náměstí 734/3, Praha-Suchdol (zasedací místnost ÚMČ – 3. patro)
bus 107, 147 z Dejvické – zastávka "Internacionální"
kalendář akcí Městské části Praha-Suchdol
Další informace:
Setkání Klubu aktivního stáří KLAS se konají každé druhé úterý od 15:00 ve velké zasedací místnosti na suchdolské radnici a jsou volně přístupné veřejnosti. Zasedací místnost ve 3. podlaží je dostupná výtahem ze dvora za radnicí.
Program setkání je různorodý a sestává se z cestopisných přednášek spojených s promítáním fotografií, besed se zajímavými lidmi, umělci a nebo z koncertů vážné i populární hudby.

Autor stejnojmenného zájezdu a sinolog Jan Pospíšil vám představí čínskou provincii Sečuán jako zemi hojnosti, proměn a měnících se tváří, stejně jako je tomu v tradiční sečuánské opeře. Najdeme zde nádhernou přírodu, tisíciletou historii a kulturu, vzácná zvířata a různorodá etnika. Na severu a západě se k nebesům zvedají horské velikány, které vytvářejí nádherná údolí alpinského typu plná smaragdových jezer, vodopádů a horských pastvin. Krajinu pak zdobí tibetské kamenné domky. Sečuán znamená v překladu "krajina Čtyř řek", které těmito údolími stékají na jih a zavlažují stále bujně zelenou vrchovinu. Zde místní obyvatelé už před staletími stavěli svá dřevěná obydlí, vyráběli do nich z všudypřítomného bambusu nábytek a pěstovali chilli papričky do pokrmů světoznámé sečuánské kuchyně. Ve výčtu místního bohatství nezapomeneme ani na tvář neslavnější, doslova ikonu Sečuánu – pandu velkou.

Zajímavé zájezdy

Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů