Vyhledat zájezd na mapě

Kdy:
23.6.2018, 11:00
Kdo:
Helena Křenková
Kde:
Brno: Avion Shopping Park
Skandinávská 2, 619 00 Brno
Další informace:
Obě přednášky se konají v rámci akce Midsommar: Ochutnejte Švédsko! v nákupní pasáži. Další informace naleznete ZDE.

Zveme vás na dvě promítání cestovatelky a naší průvodkyně Heleny Křenkové o horské divočině nezasažené civilizací v rámci oslav švédského svátku midsommar (letního slunovratu). Těšit se můžete na výběr z fotografií ze 6 měsíců strávených v horách.

Dopolední blok: 11:00–12:00 (NP Sarek – poslední evropská divočina připomínající Aljašku, Život v hornické Kiruně)
NP Sarek – evropská Aljaška a poslední divočina bez cest, GSM / Mohutné říční delty, nunataky – unikátní štíty vystupující z ledovců, ledovce, hluboké brody, evropský pól nedostupnosti, lány borůvek / Nejstarší a nejpřísnější evropský národní park, rezervace UNESCO / Nejvyšší hora Švédska Kebnekaise (2098) a okolí / Život v hornické Kiruně stěhující se kvůli největšímu podzemnímu rudnému dolu světa, krimi seriál Půlnoční slunce (Švédsko, Francie, 2016, odehrává se v Kiruně) - pravda nebo fikce?

Odpolední blok: 15:00–16:00 Na běžkách velehorami za polárním kruhem, Život v hornické Kiruně
Na běžkách se zápřahem velehorami za polárním kruhem / Nejstarší a největší icehotel světa v Jukkasjärvi / Polární záře, psí spřežení a sauny na chatách uprostřed divočiny / Život v hornické Kiruně stěhující se kvůli největšímu podzemnímu rudnému dolu světa, za polární noci a teplotách klesajících pod -40 / Krimi seriál Půlnoční slunce (Švédsko, Francie, 2016, odehrává se v Kiruně) - pravda nebo fikce?


Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů