Vyhledat zájezd na mapě

Kdy:
14.6.2016, 19:00
Kdo:
Vojtěch Lokša
Kde:
Brno: Expediční klubovna
Jezuitská 1, Brno
Další informace:
Rezervace na: SMSticket.cz
Vstupné dobrovolné!

Japonsko je nádherné. Ročně sem míří miliony turistů z celého světa, z nichž drtivá většina se drží trasy Tokio – Kjóto – Hirošima a domů. To je samozřejmě velká škoda, protože Japonsko toho nabízí mnohem více, a to i bez davů turistů.
V této přednášce se vypravíme do míst, kam zabloudí jen málo cizinců. Navštívíme vulkanicky aktivní oblast Tóhoku, kde se na náhorních plošinách až pozdního jara drží metry sněhu, zatímco o pár kilometrů dále v nížině najdeme údajně nejkrásnější sakury z celého Japonska. To si proložíme krátkou odbočkou ke specialitám japonské kuchyně a nakonec se vydáme na úplný jih Japonska, souostroví Rjúkjú, kde uvidíme jak nádherné pláže, tak i neprostupný prales a staré vesničky, kde místo autobusů jezdí povozy tažené buvoly.

Cestovatelská přednáška o Japonsku bude trvat zhruba dvě a půl hodiny a je sestřihem z několika cest v letech 2012–2015. Přednáší Vojtěch Lokša, milovník Asie, průvodce po Japonsku a Číně. Do Japonska jezdí pravidelně několikrát do roka již osm let.


Zajímavé zájezdy

Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů