Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Do thajských hor a královského Luang Phrabangu
  • Život na i kolem životodárného veletoku Mekong
  • Tajemné chrámy Angkoru a jezero-řeka Tonlé
  • Relaxace u moře na Koh Changu v Thajském zálivu

Oblíbené a příjemné Thajsko, ještě nedávno těžce zkoušená Kambodža i turisticky probouzející se Laos – to budou cíle naší cesty. Poznáme překrásnou tropickou přírodu, unikátní historické památky a především zdejší milé obyvatele. Směr nám budou udávat řeky – rušná Chao Phraya, životodárný Mekong, či tok obracející Tonle, jež nás dovede až k jedinečnému chrámovému komplexu Angkor. Na konci cesty si užijeme koupání na písečných plážích ostrova Koh Chang, a komu nebude stačit odpočinek na pláži, může vyrazit do džungle či šnorchlovat v průzračných vodách Thajského zálivu.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Bangkok: přílet do Thajska a ubytování; další program dle času příletu.

3. den

Bangkok: prohlídka města – královský palác se sochou Smaragdového Buddhy, chrám Wat Pho s 45 m dlouhou sochou ležícího Buddhy; plavba kolem chrámu "ranních červánků" Wat Arun – rušný život na řece Chao Phraya; noční přejezd pohodlným autobusem na sever.

4. den

Chiang Rai a okolí: plavba po řece Mae Kok do vesnic horských kmenů, nenáročné procházky přírodou a venkovem, možnost koupání v horkých pramenech, MuZeum horských kmenů.

5. den

Chiang Rai – Huay Xai: unikátní Modrý chrám a přejezd mikrobusem do oblasti "opiového" Zlatého trojúhelníku v nejsevernější části Thajska – Muzeum opia, čajová farma, jeskyně Tham Luang Nang Non, kde byli uvěznění mladí fotbalisté, vesice Dlouhokrkých Karenů, překročení hranice do Laosu.

6. den

Huay Xai – Luang Phrabang: celodenní plavba po legendárním veletoku Mekong 300 km dlouhém, jinak nepřístupným horským údolím s vesničkami téměř nezasaženými civilizací.

7.–8. den

Luang Phrabang  – jedno z nejkrásnějších měst Asie a starobylé sídlo králů s mnoha buddhistickými chrámy, francouzskou koloniální architekturou, spoustou zeleně a jedinečnou atmosférou: prohlídka mnoha chrámů a klášterů (Královský palác, Wat Xieng Thong, Wat Visun, Wat Aham aj.), Phu Si – Barevná hora s vyhlídkou na celé město; fakultativní výlet k vodopádům Kuang Si – koupání v kaskádových jezírkách, nebo nasávání atmosféry města.

9.–10. den

Luang Phrabang  – Vang Vieng: půldenní přejezd horskou krajinou do městečka na řece Nam Song; odpočinek v krásné krajině mohutných skalních masivů a fakultativní varianty programu – nenáročná plavba na kajacích, návštěva krápníkové jeskyně, možnost půjčení kol/mopedů pro výlety do okolí s mnoha krasovými jeskyněmi a vodopády, koupání v Modré laguně ap.

11. den

Vang Vieng – Vientiane: půldenní přejezd hornatou krajinou přes malebné vesničky do hl. m. Laosu – Zlatá stúpa Pha That Luang, chrám Wat Si Saket, Vítězný oblouk aj.; večerní posezení u Mekongu ap.

12. den

Vientiane – Phnom Penh: letecky do hl. m. Kambodže – královský palác se Stříbrnou pagodou s 5000 stříbrnými dlaždicemi; pro zájemce Muzeum genocidy či Národní muzeum.

13. den

Phnom Penh – Siem Reap: půldenní přejezd autobusem do Siem Reapu; výlet lodí po jezeře Tonle a rybářské plovoucí vesnice.

14.–15. den

Siem Reap: dva dny v jedinečném komplexu Angkor  a jeho tajuplná atmosféra – khmerské chrámy Bayon, Ta Prohm, Banteay Srei, Sloní terasa a mnohé další; pohled na chrámy při západu slunce; večer fakult. možnost navštívit khmerské taneční vystoupení s ochutnávkou místních specialit.

16. den

Siem Reap – Koh Chang: celodenní přejezd přes kambodžské hranice do Thajska k moři a trajekt na ostrov Koh Chang.

17.–18. den

Koh Chang: dva dny na nádherných plážích ostrova – koupání, fakultativně šnorchlování na korálech a výlety do vnitrozemí.

19.–20. den

Koh Chang – Praha: půdenní přejezd do Bangkoku a noční let do Prahy, přílet 20. den.

Termíny zájezdu
Číslo zájezduTermínZákladní cenaCena po slevě
273644036. 11. – 25. 11. 2024 (20 dní) 76 800 Kč 73 728 Kč   sleva 3 072 Kč
sleva za včasnost do 6. května 2024
Rezervovat
  • zobrazit služby za příplatekSlužby za příplatek
    • jednolůžkový pokoj povinny - 8 600 Kč

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Bangkok–Praha (vč. všech poplatků)
  • 1x přelet Vientiane–Phnom Penh
  • turistický autobus (1x noční přejezd bez snídaně)
  • lodě / mikrobusy / taxi / tuk-tuky dle potřeby
  • 16x hotel ** nebo bungalov
  • 16x snídaně
  • český průvodce.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

laoské vízum – 30 USD, kambodžské vízum – 30 USD

Poznámka:

Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.

Zajímavost: Až potkáte v Kambodži krále Sihamoniho, můžete si s ním promluvit česky. Jeho otec, slavný král Sihanuk, poslal prince v roce 1962 do Prahy a ten zde strávil více než deset let. Mimo jiné studoval klasický tanec a hudbu na Akademii múzických umění. Za vlády Rudých khmerů nalezl útočiště v KLDR, později založil taneční školu v Paříži.

Pořadatel:
CK Adventura
Nástupní místa:
Praha
Velikost skupiny:

6–16 účastníků

Fotogalerie
Zajímavosti

Stavba Angkor Watu byla inspirována hinduistickými mýty – v tomto případě legendou o stloukání oceánu mléka v dobách, kdy ještě bohové byli smrtelní. Jako "kvedlačka" při výrobě nektaru nesmrtelnosti sloužila hora Méru, kterou symbolizují právě vysoké věže chrámu.

Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů